Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Η ΠΑΓΙΔΑ που έστησε ο Σόιμπλε στην ΕΛΛΑΔΑ…

«Ελλάδα: η παγίδα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κλείνει», είναι ο τίτλος άρθρου που υπογράφει ο Ρομαρίκ Γκοντέν στη γαλλική οικονομική εφημερίδα La Tribune και εξηγεί, το σχέδιο του Σόιμπλε για την Ελλάδα. 
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τον Αύγουστο του 2013, είχε θέσει ως όρο για να δεχθεί τη στήριξη της Ελλάδας τη συμμετοχή σ' αυτήν του ΔΝΤ στην αρωγή προς τη χώρα, γνωρίζοντας ωστόσο πολύ καλά πως η συμμετοχή αυτή δεν είναι στην πραγματικότητα δυνατή.
Όπως τονίζεται, σαν στόχο είχε να επαναφέρει το θέμα της συμμετοχής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, γνωρίζοντας ότι αν το Ταμείο αρνιόταν τη συμμετοχή, αφού απαιτεί ελάφρυνση του χρέους με σωστές μεταρρυθμίσεις-κάτι που ο Σόιμπλε αρνείται, τότε θα μπορούσε ο Γερμανός υπουργός να μιλήσει για Grexit. 
Άρα, καταλήγει η εφημερίδα, ο Σόιμπλε ήξερε τι έκανε από την αρχή, αφού η η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας από την αρχή ήταν αδύνατη. 
Σύμφωνα με τον Γκοντέν, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σχεδιάζει τη «δημιουργίας ενός σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης, διώχνοντας τους ‘κακούς μαθητές’.  
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου