Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Filled Under:

Απαγόρευσαν τα κινητά στον ΣΤΡΑΤΟ για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ λόγω των Τούρκων… (EΓΓΡΑΦΟ)

Για μια εβδομάδα δεν θα υπάρχουν κινητά στον στρατό, στο πλαίσιο άσκησης που διεξάγεται για πρώτη φορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη Δευτέρα (16/4) μέχρι και τις 20 Απριλίου.
Όπως αναφέρει έγγραφο που δημοσιεύει το armyvoice.gr, στόχος είναι η εξοικείωση του στρατιωτικού προσωπικού με την χρήση των υπηρεσιακών μέσων, που εξασφαλίζουν ασφαλείς επικοινωνίες και όχι των κινητών τηλεφώνων, που είναι ευάλωτα σε υποκλοπές.
Η ενέργεια αυτή συμβαίνει μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές και το ψάξιμο των κινητών τους από τις τουρκικές αρχές.
Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της κλιμακούμενης τουρκικές προκλητικότητας.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο,“1) Σας γνωρίζουμε, σε εκτέλεση του (α) σχετικού, ότι από 16 έως 20 Απριλίου 2018 θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά η δράση ‘εβδομάδα χωρίς κινητά’, κατά την διάρκεια της οποίας, θα χρησιμοποιούνται αυστηρά ΜΟΝΟ υπάρχοντα υπηρεσιακά επικοινωνιακά μέσα για την κάλυψη των υπηρεσιακών επικοινωνιακών αναγκών, πλην των περιπτώσεων που αφορούν σε περιστατικά ασφαλείας και άμεσης επιχειρησιακής ετοιμότητας και μόνο εφόσον δεν είναι εφικτή η άμεση ενημέρωση της Ιεραρχίας, μέσω των υφιστάμενων υπηρεσιακών επικοινωνιακών συστημάτων.
2)Η δράση θα υλοποιηθεί με την καθολική συμμετοχή του προσωπικού και θα επαναλαμβάνεται ανά τρίμηνο.
3)Επισημαίνεται κατά τη χρήση προσωπικού ή υπηρεσιακού μέσου επικοινωνίας, η τήρηση των κανόνων ασφαλείας για αποφυγή διαρροής πληροφοριών”. πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌