Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Filled Under:

Μας «ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ» κυβέρνηση και ΔΝΤ! Λαγκάρντ: «Δεν ζητήσαμε εμείς τόσο ΜΕΓΑΛΕΣ μειώσεις»…

Το ΔΝΤ ουδέποτε έχει ζητήσει τις επιπρόσθετες, βαθιές περικοπές που έχουν γίνει στις δημόσιες δαπάνες της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα, δήλωσε η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ «δείχνοντας» ως υπεύθυνους τόσο την ελληνική κυβέρνηση όσο και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Μιλώντας στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, η κυρία Λαγκάρντ, αν και σημείωσε ότι τα δημοσιονομικά αποτελέσματα στη χώρα μας είναι τελευταία καλύτερα απ’ ότι αναμενόταν, άφησε αιχμές επισημαίνοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις, οι θετικές επιδόσεις έχουν επιτευχθεί ερήμην των συμβουλών του ΔΝΤ για εναλλακτικές λύσεις, υπογραμμίζοντας: «Τόσα πολλά έχουν περικοπεί».
Σε κάθε περίπτωση, η επικεφαλής του ΔΝΤ διεμήνυσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Όμως, απέφυγε να δεσμευτεί για το εάν το Ταμείο θα μετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα ή να διευκρινίσει τον τρόπο και το βαθμό ανάμειξής του στην περίοδο μετά το τέλος του μνημονίου. Η κυρία Λαγκάρντ περιορίστηκε να πει ότι ενδεχόμενη εμπλοκή του ΔΝΤ θα γίνει στη βάση των κανόνων του.
Το Ταμείο, ανέφερε η κυρία Λαγκάρντ, θα συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα στην προσπάθειά της να ανακτήσει την πλήρη οικονομική ανεξαρτησία της και να αντικαταστήσει τον επίσημο δανεισμό με πρόσβαση στις ιδιωτικές αγορές χρέους.
Χθες το ΔΝΤ αναθεώρησε προς το καλύτερο τις προβλέψεις του για το πρωτογενές πλεόνασμα που θα πετύχει φέτος η Ελλάδα. Ωστόσο, πολλές φορές έχει διατυπώσει ενστάσεις για τις συνέπειες τόσο υψηλών δημοσιονομικών στόχων.
protothema.gr πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌