Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Filled Under:

«Ναι μεν αλλά» από τις φαρμακευτικές για το «πάγωμα» στις τιμές 1.774 φαρμάκων….

« Ναι μεν αλλά» είναι η στάση των πολυεθνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων στο νέο σύστημα τιμολόγησης φαρμάκων που περιλαμβάνεται σε τροπολογία του υπουργείου Υγείας και «παγώνει» τις αυξήσεις τιμών σε 1.774 φάρμακα, που είχε υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) εκτιμά ότι η προτεινόμενη τροπολογία δίνει μεγαλύτερη προβλεψιμότητα στις τιμές, «αφού αποφεύγονται οι διακυμάνσεις λόγω συναλλαγματικών ισοτιμιών και προβλέπεται μέγιστη ετήσια μείωση». Από την άλλη, όμως, «έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι δεν προβλέπεται διόρθωση των στρεβλώσεων στις τιμές των φαρμάκων, ακόμα και σε βάθος χρόνου». Οπως εξηγεί ο ΣΦΕΕ, συνέπεια αυτού είναι να παραμένει για τους Ελληνες ασθενείς ο κίνδυνος ελλείψεων και αποσύρσεων φαρμάκων.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει, «χρειάζεται ένα σταθερό και ισορροπημένο σύστημα τιμολόγησης και ανατιμολόγησης φαρμάκων σε βάθος χρόνου».
Στο μεταξύ, «δραματικές» χαρακτηρίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης τις ελλείψεις φαρμάκων στην πόλη και καλεί το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ να λάβουν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Οπως τονίζει ο Σύλλογος, από τα ράφια των φαρμακείων λείπουν περισσότερα από 100 σκευάσματα. Πρόκειται για φάρμακα όλων των παθήσεων, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΦΣΘ.
Μ.Ν.ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ – ΑΓΓ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣπηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌