Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

KOΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ ΤΣΙΠΡΑ!Μπας και πάρει καμιά ψήφο...



Στις 42 σελίδες των προαπαιτούμενων περιλαμβάνονται τα εξής μέτρα (μεταξύ άλλων).
Τα κυριότερα εξ αυτών είναι:
1. Αλλαγές επί το δυσμενέστερο στον κανόνα των προσλήψεων στο Δημόσιο.
2. Κατάργηση αναποτελεσματικών φοροαπαλλαγών. Η πρόβλεψη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε κατάργηση των τελευταίων φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων φόρου, όπως είναι αυτές για ιατρικές δαπάνες, κατάργηση απαλλαγών ή εκπτώσεων στη φορολογία πλοίων και απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ, τον Κώδικα ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ).
3. Κατάρτιση ενός νέου νόμου για τα πρόστιμα της εφορίας λαμβάνοντας υπόψη τη συμπεριφορά του φορολογούμενου και την ύπαρξη ή όχι πρόθεσης μη υποβολής. Ο νόμος θα αλλάξει μετά τα 3 χρόνια της εφαρμογής του.
4. Επιβολή φόρου από τον Ιανουάριο του 2017.στα διαμερίσματα και τις κατοικίες που νοικιάζονται μέσω της πλατφόρμας Αirbnb.
5.Επανεξέταση της φορολογικής νομοθεσίας για τις συγχωνεύσεις και εξαγορές.
6.Επανεξέταση της προνομιακής φορολογικής μεταχείρισης της ναυτιλιακής κοινότητας.
7.Αξιολόγηση και μεταρρύθμιση του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, περιλαμβανομένων μέτρων για τους πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων,
8.Ολοκλήρωση της μελέτης σχετικά με ενδεχόμενη αύξηση του ορίου των 25.000 ευρώ για την ένταξη σε καθεστώς ΦΠΑ9
9.Επέκταση της εθελοντικής εισφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας και το 2018
10.Ευθυγράμμιση αντικειμενικών-αγοραίων τιμών ως τον Ιούνιο του 2017 με την πρόβλεψη ότι «οι ελληνικές αρχές θα μπορούσαν να αναβάλουν έως την 1η Ιανουαρίου 2018 την επιβολή φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων».
11. Εφαρμογή της λοταρίας των αποδείξεων έως τον Φεβρουάριο του 2017.
12. Εγκατάσταση μηχανημάτων POS στο 80% των επιχειρήσεων ως τον Ιούνιο του 2017. 
Τέλος, μεταξύ άλλων στα εργασιακά προτείνεται η σύσταση σωματείου με λιγότερους από 20 εργαζομένους και να μην πληρώνονται όσοι δεν απεργούν αλλά δεν μπορούν να εργαστούν λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Αυτά είναι τα μέτρα που φέρνουν την πτώση του Τσίπρα. Δε μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖανελ να περάσει τόσο σκληρά μέτρα. Το λογικό σενάριο είναι πως θα καθυστερήσει τη διαπραγμάτευση όσο μπορεί μέχρι να φτάσει η οικονομική κατάσταση στο απροχώρητο και εν τέλει να πάει σε πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα (εκλογικού τύπου) ώστε η ευθύνη να μεταφερθεί στο λαό.
Το έχουμε ξαναζήσει το παραμύθι.
Με πληροφορίες από bankingnews.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌