Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Κρίσιμο 24ωρο στη Γενεύη για το Κυπριακό με παρουσίαση χαρτών

Καθοριστική και κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό που πραγματοποιούνται στη Γενεύη, καθώς οι δυο πλευρές θα παρουσιάσουν χάρτες.
Μάλιστα, η έκβαση των σημερινών διαπραγματεύσεων θα επηρεάσει αναλόγως και την αυριανή Διάσκεψη για την Κύπρο.
Ζητούμενο από τις σημερινές διαπραγματεύσεις μεταξύ του Νίκου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί δεν είναι άλλο από την παρουσίαση χαρτών.
Οι χάρτες που θα παραλάβει ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα από τους Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί θα είναι η αρχική θέση των δύο πλευρών στο εδαφικό.
Μάλιστα θα κλειδωθούν στην ειδική κρύπτη των Ηνωμένων Εθνών.
Στην Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας έχει κύκλο επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες για το θέμα.
Ειδικότερα να αναδειχθεί μέσω Ε.Ε. μια σαφής ευρωπαϊκή θέση ως προς την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τις τηλεφωνικές επαφές που είχε χθες με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.
Επιπλέον, ο έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε να σταλεί μήνυμα στην Άγκυρα ότι μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό θα συνεισφέρει θετικά στις ευρωτουρκικές σχέσεις.
Πηγή: newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌