Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

ΕΡΧΕΤΑΙ! Το GREXIT πιο κοντά από ποτε...



Ως ένα πιθανό αποτέλεσμα εκτιμάται ότι θα είναι ένα Grexit, σύμφωνα με την ανάλυση για την ευρωζώνη του 2017 που έκανε η Capital Economics. 
Όπως υπογραμμίζει η βρετανική συμβουλευτική εταιρεία οικονομικών αναλύσεων, το μέλλον της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης δεν είναι σίγουρο και προβλέπει ότι η χώρα μας θα ζήσει την απειλή της χρεοκοπίας το καλοκαίρι, αφού τότε πρέπει να καταβληθούν μεγάλες δόσεις αποπληρωμής.  
Με την ελληνική οικονομία να είναι ακόμα σε κρίση, ακόμα και η αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,8% δεν είναι αρκετό, αφού είναι ακόμα πάνω από 26% πιο χαμηλό απ'ότι στις αρχές του 2008. 
Επιπλέον, οι αρνητικές αποταμιεύσεις  των νοικοκυριών και η υψηλή ανεργία, είναι κακοί δείχτες για τις καταναλωτικές δαπάνες και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. 
Capital Economics αναφέρει, επίσης, ότι το ΔΝΤ είναι πιθανό να φύγει από το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ, τονίζει ακόμα, και το έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους που έδωσε η κυβέρνηση. 
Συγκεκριμένα, υπογραμμίζει ότι αυτό ήταν κάτι που εξόργισε τους δανειστές και ότι οι αισιόδοξες προβλέψεις που κάνει η εταιρεία, αφορούν επιπλέον μέτρα, με την ελληνική κυβέρνηση να τα δέχεται, πιθανότατα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌