Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ! Η Βόρεια Κορέα έτοιμη να «χτυπήσει»…



Βαλλιστικό πύραυλο προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα την Κυριακή (07:55 τοπική ώρα σήμερα-00:55 ώρα Ελλάδας), στέλνοντας ένα μήνυμα προς τις ΗΠΑ, αφού είναι η πρώτη εκτόξευση μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. 
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, ο πύραυλος έφυγε από την αεροπορική βάση Μπανγκχγιόν, στο δυτικό τμήμα της Βόρειας Κορέας, και διέγραψε τροχιά προς ανατολάς, προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας, με πηγές να αναφέρουν στο Reuters ότι επρόκειτο για πύραυλο μέσου βεληνεκούς τύπου Ροντόνγκ ή άλλου τύπου και ότι διένυσε απόσταση 500 χιλιομέτρων. 
Το Αμερικανικό Πεντάγωνο, με ανακοίνωση του τονίζει ότι ο «πύραυλος εντοπίστηκε πάνω από τη Βόρεια Κορέα και μέσα στη Θάλασσα της Ιαπωνίας και ότι η εκτόξευση δεν αποτέλεσε ποτέ απειλή για τη Βόρεια Αμερική», ενώ, επισημαίνει ότι οι δυνάμεις «παραμένουν σε επαγρύπνηση απέναντι στις προκλήσεις της Βόρειας Κορέας και θα συνεργαστούν στενά με τη Δημοκρατία της Κορέας και με τους Ιάπωνες συμμάχους για να διατηρηθεί η ασφάλεια».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε κοινές δηλώσεις με τον Ιάπωνα Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Αμπε, υπογράμμισε: «Θέλω όλος ο κόσμος να καταλάβει και να γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό της Ιαπωνίας, του σπουδαίου συμμάχου μας, 100%».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌