Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Filled Under:

Το τελευταίο νομοσχέδιο Ομπάμα! Πήγε να ΔΙΑΛΥΣΕΙ τον ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ...



απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει σε διαφυλικά πρόσωπα να υπηρετήσουν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, προκάλεσε πολλαπλές αντιδράσεις στις ΗΠΑ, αλλά μόνο για μία αξίζει να γίνει αναφορά. 
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που οι Αριστεροί των ΗΠΑ υποστηρίζουν ένθερμα τον στρατό, ναι, καλά διαβάσετε. Βάζοντας ως πρόφαση το δικαίωμα του κάθε πολίτη να υπερασπίζεται την πατρίδα του, οι αμερικάνοι αριστερής ιδεολογίας ενοχλήθηκαν από την απαγόρευση και τάσσονται υπέρ της στράτευσης. 
Όμως, ας αναφέρουμε το πρακτικό κομμάτι της απόφασης. 
Όπως υπογράμμισε ο Τραμπ στα tweet του, το κόστος της στράτευσης των διαφυλικών προσώπων ήταν υπέρογκο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, κοστίζει στον αμερικανικό φορολογούμενο περίπου 8,4 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. 
Και γιατί τόσο; Ευθύνη φέρει ο Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος με νομοσχέδιο που είχε περάσει επιβάρυνε οικονομικά το υπουργείο Άμυνας με το να πληρώνει τις εγχειρήσεις αλλαγή φύλου κάθε στρατιώτη που ήθελε να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια με το πρόσχημα ότι «η ικανότητα του να υπηρετεί επηρεάζεται αρνητικά από την ατρική πάθηση ή ιατρική θεραπεία που σχετίζεται με την ταυτότητα του φύλου». Με λίγα λόγια, έμπαινε στον στρατό ένας διαφυλικός και ο στρατός του πλήρωνε την επέμβαση. 
Και όχι μόνο αυτό. Οι υπόλοιποι στρατιώτες έπρεπε να περάσουν από σεμινάρια, τα οποία κόστιζαν, ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν και να υποστούν στο περιβάλλον του στρατοπέδου τέτοια άτομα. Άσκοπο έξοδο, αλλά και αναποτελεσματικό καθώς αντιβαίνει στη σκληρή λογική του στρατού, να υπακούει ωμά εντολές χωρίς «ευαισθησίες». πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌