Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Filled Under:

'ΜΠΟΥΝΙΑ' 14 δις από ΗΠΑ σε ΓΕΡΜΑΝΙΑ!...

Οι ΗΠΑ, θυμίζουμε, κατηγορούν την Deutsche Bank για πώληση προβληματικών τίτλων με ενέχυρο ενυπόθηκα δάνεια. Ένας ενδεχόμενος συμβιβασμός των δύο πλευρών θα μπορούσε να διαλύσει τη γερμανική τράπεζα με υψηλότατο ποσό αποζημίωσης.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η μετοχή της τράπεζας κατρακυλά.
Η αμερικανική κυβέρνηση προτίθεται να ενάγει την Deutsche Bank για το ποσόν των 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Wall Street Journal (WSJ). Το ποσόν αυτό το επιβεβαίωσε μάλιστα και η ίδια η γερμανική τράπεζα, όπως γράφει η Süddeutsche Zeitung.
Τονίζουμε ότι είναι πάγια τακτική της αμερικάνικης κυβέρνησης σε τέτοιες περιπτώσεις να ζητά υψηλότατα ποσά ώστε να μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση. Πάντως το παρελθόν δείχνει πως πετυχαίνει. Το μεγαλύτερο ήταν αυτό της Bank of America το 2014 και ανερχόταν σε 16,65 δισ. δολάρια. Η Goldman Sachs συμφώνησε επίσης μετά από εξωδικαστικό συμβιβασμό να πληρώσει περίπου 5 δισ. δολάρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌