Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Filled Under:

Ξαναχτύπησε! Μετά τα γεμιστά δείτε τι θέλει να μας δώσει η κυρία Φωτίου...


Ναι, είμαι μέλος του κυβερνώντος κόμματος η συγκεκριμένη κυρία, δεν πρόκειται για κάποια κωμικό, αλλά για πολιτικό. 
Μετά την αμίμητη φράση "άλλωστε τα γεμιστά είναι ελληνική επινόηση. Με το τίποτα όπως είναι τα γεμιστά χορταίνει ολόκληρη οικογένεια. Έτσι θα τα καταφέρουμε", η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, που είναι και αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Θεέ μου σώσε μας), Θεανώ Φωτίου, προχώρησε σε μπαράζ καινούριων, καταιγιστικών δηλώσεων. 
Ας ξεκινήσουμε. 
Σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη, η κα Φωτίου πρότεινε μια... εναλλακτική για την διευκόλυνση των κατώτερων οικονομικών στρωμάτων. Να αντικατασταθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με παροχές σε είδος: "Εγώ ισχυρίζομαι ότι όταν βρίσκεσαι σε τέτοια κατάσταση, δεν μπορεί να πας με επιδοματικό χαρακτήρα. Πρέπει να πας με το χαρακτήρα που είχαν οι παροχές που κάναμε στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Δηλαδή σε είδος. 
Διότι πρέπει να είσαι απόφοιτος του Χάρβαρντ για να καταφέρεις να επιβιώσεις με 200 ευρώ το μήνα. Αν σου δίνουμε όμως 70 ευρώ κάρτα, η οποία είναι προπληρωμένη για τρόφιμα, που τα παίρνεις από οποιοδήποτε μαγαζί, δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια, δηλαδή αυτό που έχει ανάγκη μια οικογένεια, και σου δίνουμε, εφόσον δεν έχεις σπίτι, 70 ευρώ επιδότηση ενοικίου (...) Δηλαδή μία λογική σε είδος και όχι σε χρήμα. Όταν φτάνεις σε τόσο μικρά επίπεδα επιδοματικά, όπως είναι σήμερα το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τα 200 ευρώ, οι παροχές σε είδος μπορούν να σε κάνουν να επιβιώσεις. Οι παροχές σε χρήμα θα σε καταστρέψουν. Γιατί, όπως είπα και πριν, είναι αδύνατον να επιβιώσεις με 200 ευρώ, ενώ αυτά που σας είπα μόλις πριν είναι 150 ευρώ. Και μπορείς να επιβιώσεις, πολύ δύσκολα αλλά μπορείς".
Το σόου είχε και συνέχεια, φυσικά.
Σε ραδιοφωνικές δηλώσεις της, υποστήριξε ότι τα "κακά" media λένε ψέματα και ότι δεν υπάρχουν περικοπές στις συντάξεις, μάλιστα μας ενημέρωσε ότι ο κόσμος τη σταματά και της λέει ότι δεν υπήρχε καμία μείωση! 
"Εγώ βλέπω πάρα πολύ κόσμο στο δρόμο και μου λέει, εμένα η σύνταξή μου ήταν 920 ευρώ και είναι 920 ή 917. Δεν είχαν καμία από αυτές τις φοβερές περικοπές που λένε τα media. Αλλά να ξέρετε ένα πράγμα. Αυτό είναι κοντή γιορτή. Στο τέλος του χρόνου και στις αρχές του επομένου, καθένας από τους συνταξιούχους θα έχει μετρήσει αν τα λεφτά που έχει στην τσέπη του είναι αυτά που λέμε εμείς ή αυτά που λένε τα media. Ξέρετε, δεν υπάρχει πιθανότητα να κοροιδέψουμε κανέναν.
Μα ναι, μάλλον οφθαλμαπάτη ήταν οι όροι του μνημονίου που αναφέρονταν σε περικοπές...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌