Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Filled Under:

Είστε ΑΝΕΡΓΟΙ! Νέα προγράμματα απασχόλησης…

Συνολικά 68.000 θέσεις για ανέργους αναμένονται να προκηρυχτούν σε διάφορα προγράμματα επιδότησης από τον ΟΑΕΔ, με το φάσμα ηλικιών και ειδικοτήτων πιο ευρύ από ποτέ.
Συγκεκριμένα, τέλη Σεπτεμβρίου θα προκηρυχτεί ανανεωμένο πρόγραμμα επιχορήγησης για 10.000 ανέργους 30-49 ετών, με τις επιχειρήσεις να αναζητούν εργαζόμενους στο ηλεκτρονικό μητρώο του ΟΑΕΔ ,έχοντας έως και 10 επιλογές. Εν συνεχεία, μέσα στον Οκτώβρη θα επαναπροκυρηχθεί ένα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ με πολύ μικρή συμμετοχή μέχρι τώρα, αν και είναι σε ισχύ από τον Μάρτιο του 2016. Αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων προς απασχόληση 15.000 ατόμων άνω των 50 ετών και βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Κατά τη διοικήτρια του Οργανισμού, σε μέρος του προγράμματος θα επιδιωχθεί η συμμετοχή μεγάλων επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενώ αλλαγές θα γίνουν στις προϋποθέσεις συμμετοχής των υπολοίπων ώστε να καλυφθούν οι 12.000 ανοιχτές θέσεις, δίνοντας ισχυρά κίνητρα. Σε συνεργασία με μικρομεσαίες  επιχειρήσεις έρχεται και το ανανεωμένο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας για 10.000 ανέργους που θα «ανταλλάξουν» το επίδομα ανεργίας τους με την επιδότηση εργασίας για τους δώδεκα μήνες σύμβασης. Να σημειωθεί ότι στα δύο τελευταία προγράμματα, οι συμβαλλόμενες επιχειρήσεις  οφείλουν 3 μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης συμμετοχής (αντί για 6 στο αρχικό πρόγραμμα) να μην έχουν μειώσει το προσωπικό τους μέσα από καταγγελία σύμβασης, ενώ μετά τους 12 μήνες (όχι 24) της επιδότησης θα έχουν υποχρέωση διατήρησης του ωφελούμενου, για μόνο 3 μήνες.
Μέχρι τα τέλη του 2016 προγραμματίζεται επίσης η προώθηση επιχειρηματικότητας των νέων σε σύμπραξη με τους κοινωνικούς εταίρους, όπου 10.000 ωφελούμενοι 18-29 ετών, στους οποίους θα παρέχεται υποστήριξη και συμβουλευτική  από ειδικούς επιστήμονες του ΟΑΕΔ αλλά και φορείς των κοινωνικών εταίρων, έως ότου εγκριθεί η χρηματοδότηση του επιχειρηματικού σχεδίου, με παρεμβάσεις και  επαγγελματικό προσανατολισμό ,μάλιστα, ανέργων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες (πχ απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άνεργοι που προέρχονται από επαγγέλματα που φθίνουν).
Τέλος, με νέο πρόγραμμα απασχόλησης που αναμένεται να αρχίσει τέλη Σεπτεμβρίου για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές, ενώ στο 50% αυτών θα παρέχεται η δυνατότητα εγγυημένης απασχόλησης σε ιδιωτικές εταιρείες για έξι μήνες, με συνολικό ποσό πληρωμής του προγράμματος 5.500 ευρώ αντί των αρχικών 1.600 ευρώ με μόνο 2 μήνες εγγυημένης απασχόλησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌