Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Filled Under:

ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Όχι πια κινητά στα σχολεία...

Μια νέα οδηγία του υπουργείου Παιδείας έρχεται να φέρει νέο κύκλο αντιδράσεων, αφού απαγορεύει τα κινητά στα σχολεία. 
Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται, θα απαγορεύεται οι μαθητές να έχουν στην κατοχή τους κινητά όσο βρίσκονται εντός των σχολικών εγκαταστάσεων, αλλά και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή, με απώτερο στόχο να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργιά των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και το ιδιωτικό απόρρητο μαθητών και καθηγητών.  
Πολλοί γονείς επιτρέπουν στα παιδιά να έχουν μαζί τους κινητά για να νιώθουν ασφάλεια, παρόλα αυτά δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν συμβεί τραγικά περιστατικά με καταγραφές προσωπικών στιγμών μαθητών, ειδικά κοριτσιών. 
Όπως επισημαίνει η οδηγία: "Θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές στους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων.
Οι φωτογραφίες αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, στο μέτρο που από αυτές δύναται να προσδιοριστούν, άμεσα ή έμμεσα, τα υποκείμενα των δεδομένων. Η επεξεργασία και κατά συνέπεια η ανάρτηση, η αποθήκευση σε ψηφιακά μέσα (π.χ. αναμνηστικού τύπου φωτογραφίες, βίντεο και δραστηριότητες της σχολικής ζωής) δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα επιτρέπεται μόνο όταν οι κηδεμόνες των μαθητών έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌