Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Filled Under: ,

Τώρα! Ξεμπροστιάζονται οι συνωμότες κατά της Ρωσίας…

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ (WADA) δέχθηκε νέα επίθεση από Ρώσους χάκερς, τους επονομαζόμενους APT28 και Fancy Bear, από την οποία διέρρευσαν στο διαδίκτυο νέα εμπιστευτικά έγγραφα με ιατρικά στοιχεία, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters.
Μετά την δημοσιοποίηση δεδομένων των αθλητριών του τένις Σερένα και Βένους Γουϊλιαμς, της ενόργανης γυμνάστριας, Σιμόν Μπάιλς και της παίκτριας του WNBA, Ελένα Ντελε Ντον, τα νέα δεδομένα  που ήρθαν στο φως  είναι 25 αθλητών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Τσεχία, τη Δανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Ρωσία. Ανάμεσά τους, οι Βρετανοί πρωταθλητές ποδηλασίας Γουίγκινς και Φρουμ, ο αθλητής του γκολφ Χαλ και του ράγκμπι Φίσερ.
Ο γενικός διευθυντής της WADA, Ολιβιέρ Νίγκλι, δήλωσε ότι «Η WADA εξετάζει πολύ προσεκτικά αυτή την εγκληματική επίθεση, η οποία μέχρι σήμερα έχει απερίσκεπτα εκθέσει δεδομένα και θα είναι πολύ οδυνηρή για τους αθλητές που είναι στο στόχαστρο, ενώ προκαλεί ανησυχία σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016». Θεωρείται ότι οι χάκερς εισέβαλλαν στο σύστημα μέσω μέσω ενός λογαριασμού που της ΔΟΕ για τους Αγώνες του Ρίο, ο οποίος  περιλαμβάνει εμπιστευτικά ιατρικά δεδομένα, όπως εξαιρέσεις λόγω θεραπευτικής χρήσης, οι οποίες εκδίδονται από τις αθλητικές ομοσπονδίες και εθνικούς οργανισμούς αντι-ντόπινγκ και επιτρέπουν τη λήψη ορισμένων ουσιών από τους αθλητές.
Ο Νίγκλι, καταδικάζοντας της ενέργειες αυτές, καλεί το ρωσικό κράτος να διενεργήσει έρευνα προς τη σύλληψη της ομάδας αυτή των χάκερ καθώς «Η WADA δεν έχει καμία αμφιβολία ότι αυτές οι συνεχιζόμενες επιθέσεις διεξάγονται σε αντίποινα κατά του Οργανισμού, και συνολικά το σύστημα αντι-ντόπινγκ, λόγω των ανεξάρτητων ερευνών, που αναφέρονται στην κρατική χορηγία ντόπινγκ στη Ρωσία».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌