Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Filled Under:

Η πτώση της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ του Σόιμπλε...

Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργήσει η οικονομική ύφεση στις τράπεζες, καθώς ακόμη και ο πρώην ανθηρός τομέας της ναυτιλίας, όπου οι τράπεζες έχουν επενδύσει συνολικά 400 δις δολάρια, αποδυναμώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.
Συγκεκριμένα, οι γερμανικές τράπεζες είχαν επενδύσει συνολικά το ποσό της τάξης των 100 δις δολαρίων σε ναυτιλιακές εταιρείες, το ¼ δηλαδή όλων των τραπεζικών επενδύσεων στον τομέα, ξέφυγαν όμως από τους προϋπολογισμούς τους. «Οι γερμανικές τράπεζες έριχναν χρήματα στον ναυτιλιακό τομέα όταν οι ναυτιλιακές business ήταν ζωηρές. Όταν οι τιμές υποχώρησαν, έμειναν εκτεθειμένες σε τεράστιο τοξικό χρέος» όπως δηλώνει στέλεχος νορβηγικής ναυτιλιακής εταιρείας.
Είναι γεγονός ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία υποφέρει, καθώς υπέστη την μεγαλύτερη ύφεση στα χρονικά της, με το διεθνές εμπόριο, το οποίο εξυπηρετούσε στο 90%, να βρίσκεται σε εξαιρετικά φθίνουσα πορεία και κολοσσούς του χώρου, όπως η Νοτιοκορεάτικη Hanjin,  να δηλώνουν πτώχευση. Αναμενόμενη είναι λοιπόν η αδυναμία των εφοπλιστών να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, πράγμα που έχει ως  άμεσο αποτέλεσμα τη μη ανταπόδοση των επενδύσεων που έκαναν οι τράπεζες. Δύο είναι οι δρόμοι που μπορούν να ακολουθήσουν οι τράπεζες σε αυτή την περίπτωση: αφενός, να πουλήσουν τα χρέη αυτά  σε distress funds ή, αφετέρου, να διαγράψουν κάποια από τα δάνεια τους, δεδομένου ότι τα εμπόδια που τίθενται από την οικονομική κρίση και τις οικονομικές απαιτήσεις των αρμόδιων Αρχών δεν θα επιτρέψουν την απαραίτητη ανάκαμψη των ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌