Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Filled Under:

Η MONSANTO 'πατάει' ΕΥΡΩΠΗ! Ο ΤΡΟΜΟΣ στο 'ΠΙΑΤΟ' μας...

H αμερικανική Monsanto, η μεγαλύτερη εταιρεία σπόρων διεθνώς, μόλις πέρασε στην κατοχή της Bayer, με την προσφορά για την εξαγορά της να ξεπερνά τα 66 δις δολάρια, 128 δολάρια, εν ολίγοις, ανά μετοχή.
Σε ανακοίνωσή της η Bayer αναφέρει ότι «Οι εταιρείες συμφώνησαν ότι θα καταβληθεί (σ.σ.: από τη Bayer) ένα ποσό 2 δισ. δολαρίων (στη Monsanto) στην περίπτωση που η συμφωνία δεν εγκριθεί από τις Αρχές για τον Ανταγωνισμό, ενώ αναμένουν να ολοκληρωθεί η συμφωνία έως το τέλος του 2017», με τη γερμανική εταιρεία να έχει αναλάβει και το χρέος της Monsanto. 
Η Bayer δηλώνει επίσης πρόθυμη, με την έκδοση ομολόγων που θα είναι υποχρεωτικά μετατρέψιμα σε μετοχές και την έκδοση νέων μετοχών για τους υφιστάμενους μετόχους ώστε να αντλήσει το μέρος των μετοχών που φτάνει στο ποσό των  19 δις δολαρίων, να χρηματοδοτήσει αυτήν την εξαγορά.
Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό. Με αυτή τη συμφωνία και τα τεράστια ποσά που διακυβεύονται, το διατροφικό μας μέλλον είναι δεδομένο, είναι τρομακτικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌