Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Filled Under:

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ! ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ στον ΗΡΩΑ που ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ για την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ…



Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής της Ι. Π. Μεσολογγίου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αθανάσιος Ραζή-Κότσικας γέμισε αρματωμένους που θέλησαν να αποδώσουν φόρο τιμής στο Γενικό Οπλαρχηγό των Εξοδιτών και Ελεύθερων Πολιορκημένων Αθανάσιο Ραζή-Κότσικα ο οποίος έπεσε κατά την ηρωική εκείνη νύχτα της Εξόδου καθώς ηγήταν ενός εκ των τριών τμημάτων που πραγματοποίησαν την Ηρωική Έξοδο κατά των τουρκοαιγυπτιακών στρατευμάτων του Ιμπραήμ και του Κιουταχή. Γυναίκες, άνδρες και παιδιά ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και αρματωμένοι με τα όπλα των προγόνων τους συμμετείχαν στην Θεία Μυσταγωγία με βαθειά κατάνυξη και όλοι τους μετέβαλαν των Αρχάντων Μυστηρίων.
Της Θείας Λειτουργίας προεξείχε ο Ιεροκήρυκας του Μητροπολιτικού Ναού των Αθηνών και Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου ο οποίος συνεχάρη την πρωτοβουλία του συλλόγου και τους επαίνεσε που στους καιρούς που διανύουμε τελούν δια Χριστόν Ζωή και τιμούν τους προγόνους τους που αγωνίστηκαν και έπεσαν ηρωικώς για τα Ιερά και το Όσια της Πατρίδας μας. Ο Σύλλογος δια μέσω του Προέδρου κ. Θεοφάνη Μπούτη του απέμεινε πάπυρο  "Τιμής ένεκεν".
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας κλήρος και λαός μετέβησαν με πομπή υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου συνοδευόμενοι από τους αρματωμένους αλλά και από τις πολιτειακές, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές του τόπου από τον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής στο ιστορικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευούλας το οποίο είναι χτισμένο στην θέση της Αγίας Τραπέζης του τότε Ναού της Αγίας Παρασκευής επί περιόδου πολιορκιών του Μεσολογγίου στον χώρο της οποίας ελήφθη η απόφαση της Εξόδου Εις το όνομα της Αγίας Τριάδος, όπου τελέσθηκε τρισάγιο από τους Σεβαστούς Πατέρες της Εκκλησίας.
 Μετά το πέρας του τρισάγιου μίλησε σχετικός η Αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Ειρήνη Βούλγαρη για τον μεγάλο αυτό Οπλαρχηγό της Εθνικής παλιγγενεσίας αλλά και για το σημείο στο οποίο ελήφθη η απόφαση της Εξόδου. Η πομπή κατέληξε στον Κήπο των Ηρώων όπου ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Θεοφάνης Μπούτης αναφέρθηκε για την δεύτερη συνεχή χρονιά που ο σύλλογος τιμά τον Εκλεγμένο Οπλαρχηγό της φρουράς του Μεσολογγίου Αθανάσιο Ραζή-Κότσικα και όλων όσων τον συνόδευσαν στην Αθανασία, ως παράδειγμα για όλους μας. Ο συμπολίτης μας κ. Παντελής Χατζής έγραψε και απήγγειλε ποίημά του στον Στρατηγό Αθανάσιο Ραζή-Κότσικα, όπου και το παρέδωσε σε πάπυρο στον Πρόεδρο του συλλόγου.
Ο Πρόεδρος του συλλόγου, πολιτειακές, στρατιωτικές αρχές αλλά και η εκπρόσωπος του Επίτιμου Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Πελοπόννησο με αρμοδιότητα των νομών Αχαΐας και Ηλείας αλλά και η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαπολιτισμικών Σχέσεων κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του οπλαρχηγού Αθανάσιου Ραζή-Κότσικα. Οι τελευταίες εθυμοτυπικά αλλά και αποτελώντας φόρο τιμής κατέθεσαν από κοινού στεφάνι και στο μνημείο των Ρώσων Φιλλελήνων όπου έπεσαν στο Μεσολόγγι υπέρ τις Ελευθερίας.
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Αθανάσιος Ραζη-Κότσικας ευχαριστεί τους Σεβαστούς Πατέρες της Εκκλησίας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, τα Σώματα Ασφαλείας, τον κ. Αντιδήμαρχο Ι. Π. Μεσολογγίου, την Δημοτική Φιλαρμονική Μουσική Ι. Π. Μεσολογγίου, την κ. Απάλκοβα Τατιάνα εκπρόσωπο του Επίτιμου Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Πελοπόννησο με αρμοδιότητα των νομών Αχαΐας και Ηλείας, την κ. Μιλένα Σινελνίκοβα Πρόεδρο του Ινστιτούτου Διαπολιτισμικών Σχέσεων και τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌