Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Filled Under:

Guardian: "Να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα λόγω Brexit"! Τα νομικά επιχειρήματα...

 Με αφορμή την ενεργοποίηση του άρθρου 50 για το Brexit, ο γνωστός Βρετανός δικηγόρος, Τζίεφρι Ρεόμπερτσον, υποστήριξε ότι στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να μπει και το θέμα τις επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, που είχαν κλαπεί από τον Λόρδο Έλγιν.
Όπως υποστηρίζει ο έγκριτος νομικός, στη Συνθήκη της Λισαβόνας, υπάρχουν άρθρα που υποχρεώνουν τις δύο πλευρές «να λαμβάνουν υπόψη στις διαπραγματεύσεις την ανάγκη διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης» και καταλήγει ότι «δεν υπάρχει πιο σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά από τα Μάρμαρα του Παρθενώνα», άρα θα πρέπει να μπουν στην διαπραγμάτευση.
Ο Ρόμπερτσον καταλήγει ότι η επανένωση των γλυπτών θα έβγαζε κερδισμένη την Βρετανία και οικονομικά, αλλά και πολιτικά, καθώς με μια τέτοια κίνηση συμφωνεί η πλειοψηφία των πολιτών της Βρετανίας. Συγκεκριμένα γράφει «Οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές μπορούν να λάβουν τα εύσημα για ένα μοναδικό πολιτιστικό επίτευγμα και το Ηνωμένο Βασίλειο θα κερδίσει όχι μόνο σημαντικές παραχωρήσεις επί των όρων του Brexit, αλλά και ευγνωμοσύνη για μια ενέργεια με την οποία συμφωνεί η πλειοψηφία των πολιτών του, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌