Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Filled Under:

Υπογράφηκε αιφνιδιαστικά! SOUTH STREAM 2 από Ρωσία, Ελλάδα και Ιταλία...



Στην Αγία Πετρούπολη υπογράφθηκε συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στις εταιρείες ΔΕΠΑ, EDISON και GAZPROM, για την κατασκευή του Southeast European Pipeline, που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο, μέσω της Μαύρης Θάλασσας και της Ελλάδας, προς την Ιταλία.
«Ενδεχόμενη κατασκευή του προωθούμενου νέου αγωγού North Stream II στο βορρά αλλάζει τα δεδομένα για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας για τον απλό λόγο ότι μεγαλώνει ο κίνδυνος διακοπής διέλευσης του ρωσικού φυσικού αερίου από χώρες transit», σημείωσε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας ΔΟΣ του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας, και συμπλήρωσε λέγοντας: «Η σημερινή σύμπραξη των τριών εταιρειών, που περνά από το μνημόνιο συνεργασίας που είχε υπογραφεί το 2016 στη Ρώμη, σε συμφωνία συνεργασίας, δεν υπολείπεται -το αντίθετο μάλιστα- της σύμπραξης του North Stream II, από την άποψη των προϋποθέσεων του πλαισίου της ΕΕ».
Σε μία πρώτη εκτίμηση, το γεγονός αναμένεται να έχει θετικές εξελίξεις για τη χώρα μας. Ωστόσο, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στις λεπτομέρειες, οι οποίες δεν έχουν δημοσιοποιηθεί αλλά μπορούν να κάνουν τη διαφορά. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌