Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Filled Under:

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ! Τα Σκόπια ΑΛΛΑΖΟΥΝ όνομα…



Ένα αναλυτικό άρθρο φιλοξενεί η Tageszeitung του Βερολίνο, που φέρει τον τίτλο «Και όμως η ΠΓΔΜ θα μετονομαστεί».
Το άρθρο πραγματεύεται τις εξελίξεις στα Σκόπια αναφορικά με το θέμα των Σκοπίων σημειώνει ότι: «Στον πυρήνα της διαμάχης βρίσκεται το αν η λεγόμενη ´Mακεδονία´ θα πρέπει να συνεχίσει να αποκαλείται έτσι. Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται κάτι τέτοιο, η Αθήνα έχει μπλοκάρει κάθε προσπάθεια της ΠΓΔΜ να γίνει μέλος της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα φοβόταν ότι μια χώρα με το όνομα ´Mακεδονία´ θα ήγειρε εδαφικές αξιώσεις για την ελληνική Μακεδονία στη βόρεια Ελλάδα».
Όπως προσθέτει, o υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νικολά Ντιμιτρόφ, προσπαθεί ξανά για να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ και το άρθρο σημειώνει πως «το γερμανικό υπ. Εξωτερικών κάνει λόγο για Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ χρησιμοποιούν το ακρωνύμιο FYROM. Kαι τα δύο περιέχουν τον όρο 'Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία'. Κι άλλες επιλογές είναι ανοιχτές, όπως ‘Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας’». 
Ωστόσο, η ΤΑΖ τονίζει ότι «εκπρόσωποι από την Ελλάδα προειδοποιούν για τον κίνδυνο υπερβολικής βιασύνης». πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌