Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Filled Under:

Αυτό θα είναι το ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ του ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ για την Κουρδική ανεξαρτησία...



Κυκλοφόρησε ως υπόδειγμα το ψηφοδέλτιο που θα χρησιμοποιηθεί κατά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην Αυτόνομη Διοίκηση του Κουρδιστάν αλλά και σε περιοχές του Βορείου Ιράκ που κατοικούνται από Κούρδους, όπως το Κιρκούκ, η Χανεκίν και περιοχές της Περιφέρειας Νινευή στις 25 Σεπτεμβρίου.
Το ψηφοδέλτιο έχει ήδη τυπωθεί και έχει αποσταλεί στα 46.000 εκλογικά τμήματα, είναι γραμμένο σε τέσσερις γλώσσες –κουρδικά, ασσυριακά, αραβικά και τουρκικά (για τους Τουρκομάνους)–, και το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν με «Ναι» ή «Όχι» οι ψηφοφόροι είναι: «Θέλετε τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους στην περιοχή του Κουρδιστάν και στις κουρδικές περιοχές που βρίσκονται εκτός της Αυτόνομης Κουρδικής Διοίκησης;».
Σημειώνεται ότι χθες η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή του Δημοψηφίσματος παρέτεινε την προθεσμία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους, για τους Κούρδους που κατοικούν στο εξωτερικό, από τις 7 στις 22 Σεπτεμβρίου, οπότε λήγει και η περίοδος πολιτικών συγκεντρώσεων.
Οι Κούρδοι του εξωτερικού, για να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα, θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε ηλεκτρονική πλατφόρμα. 

pontos-news.gr πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌