Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Filled Under:

Η είδηση σεισμός που τα ΜΜΕ κρύβουν! ΑΛΛΑΖΟΥΝ όλα...

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος, η οποία σε επιστολή της δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη στην αλλαγή φύλου στα 15. 
Όπως τονίζει, η διαδικασία θα έχει βαρύτατες και μη αναστρέψιμες συνέπειες στην ψυχική κατάσταση αυτών των παιδιών και επισημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα υψηλής αυτοκτονικότητας στις περιπτώσεις αλλαγής φύλου στα 15 μέχρι την ενηλικίωση.
«Θεωρούμε καθήκον μας», υπογραμμίζει η Εταιρεία, «να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για την επέκταση της δυνατότητας αλλαγής φύλου σε άτομα αυτής της ηλικίας (15 μέχρι την ενηλικίωση), ηλικία η οποία χαρακτηρίζεται από ρευστότητα της διαμορφούμενης ταυτότητας φύλου, καθώς και τις ανησυχίες μας ότι η εμπλοκή των εν λόγω νέων στη διαδικασία θα επιβαρύνει παρά θα βελτιώσει την ψυχική αποκατάσταση».
Οι παιδοψυχίατροι δεν κρύβουν ότι σε όλο αυτό το συγκρουόμενο ψυχικό κόσμο των εφήβων οι οποίοι εκφράζουν τάσεις μετάβασης από το ένα φύλο στο άλλο, δεν αποκλείεται να έχει συμβάλει και η ίδια η οικογένεια, που τώρα με το νομοσχέδιο Κοντονή, καλείται να συναινέσει στην αλλαγή φύλου. Ειδικότερα, αναφέρουν «η προϋπόθεση συναίνεσης των γονέων δεν φαίνεται ικανή να αποτρέψει δυσμενείς εκβάσεις, καθώς είναι γνωστό ότι η επιμένουσα στην εφηβεία δυσφορία φύλου μπορεί να έχει τροφοδοτηθεί από γονεϊκή ανοχή ή και ενθάρρυνση». πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌