Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Filled Under:

ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΙΛΚΕΡΑΜ..Οι νεροκουβαλητές της εργοδοσίας και τα φιλικά τους Μέσα Μεταφοράς του νΕρού (ΜΜΕ)

Συνεχίζεται η εβδομαδιαία αρθρογραφία στο Internet (από τα 5-6 φιλικά τους ΜΜΕ) για το «γνωστό επιτυχημένο εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ».
Αυτή τη φορά σειρά είχε η Εποχή όπου σε άρθρο «για την προετοιμασία νομοσχεδίου επαναλειτουργίας πτωχευμένων επιχειρήσεων από τους εργαζόμενους», η αλληλέγγυα δημοσιογράφος Τζέλα Αλιπράντη μας παραθέτει, το γνωστό από παλιά, όνειρο του κυρίου Αναγνώστου να λειτουργήσει την παραγωγή σαπουνιών και υγρών καθαρισμού στο ακίνητο της ΦΙΛΚΕΡΑΜ από το οποίο θα δεσμεύσει το ΙΚΑ το 1/6 του οικοπέδου δηλαδή 23 στρέμματα.
Η μετριοφροσύνη του κυρίου αυτού φαίνεται και στο ότι δηλώνει «Εμείς δεν μιλάμε για ιδιοκτησία, αλλά για δικαίωμα λειτουργίας του εργοστασίου». Δεν μιλάει για ιδιοκτησία αλλά όταν του προτάθηκε δύο φορές, μία επί Κεγκέρογλου στο υπουργείο Εργασίας τον Οκτώβρη του 2013 και μία επί Σκουρλέτη τον Μάιο του 2015 να μεταφερθούν όσα μηχανήματα χρειάζονται στη ΒΙ.ΠΕ.Θ. της Σίνδου, όπου υπήρχαν διαθέσιμοι χώροι, αυτός αρνήθηκε. Τού έγιναν αυτές οι προτάσεις γιατί οι υπηρεσίες του Υπουργείου, άσχετα αν άλλαξαν οι κυβερνήσεις, ήξεραν ότι δεν μπορεί να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς μιας πτωχευτικής περιουσίας.
Επειδή σαπούνια έφτιαχναν και οι μανάδες μας τη δεκαετία του 60 στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης, χρειάζεται ένας κάδος με ανάμειξη και ένα ξύλινο καλούπι με πολλές θέσεις. Αν προσθέσουμε έναν αναμεικτήρα υγρών και ένα γεμιστικό μπουκαλιών έχουμε τον πλήρη μηχανολογικό εξοπλισμό του «εργοστασίου».
Στη συνέχεια του άρθρου διαβάζουμε «Προς το παρόν το υπουργείο Εργασίας προχώρησε στην υλοποίηση μιας άλλης δέσμευσης, στην χορήγηση μέσω του ΟΑΕΔ 1.000 ευρώ εφάπαξ σε όλους τους πρώην εργαζόμενους της Φίλκεραμ-Johnson.» Εδώ πραγματικά προβληματιστήκαμε: το ψέμα το έγραψε συνειδητά η αλληλέγγυα δημοσιογράφος ή ισχύει το «δε βαριέσαι, ποιο ζώο θα καταλάβει τη διαφορά;». Η σχετική ΚΥΑ αναφέρει τους πρώην εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ, και πάλι όμως όχι όλους, 77 άτομα, αλλά μόνο αυτούς που υπογράψανε το χαρτί που δια περιφοράς μαζεύτηκαν οι υπογραφές για την κατάληψη του ακινήτου τον Μάιο του 2012, σύνολο 26 άτομα. Βέβαια, λίγους μήνες μετά την ηρωική κατάληψη, οι 19 από τους 26 με κοινή τους δήλωση διαχώρισαν την θέση τους γιατί κατάλαβαν τι εστί Αναγνώστου.
Το άρθρο κλείνει με την περιγραφή του ταξιδιού στην Λατινική Αμερική που έκανε αυτός ο ήρωας του εργατικού κινήματος. Αυτός που έχει γεμίσει ψέματα το διαδίκτυο και συκοφαντίες για τους πρώην συναδέλφους του, όχι μόνο της ΦΙΛΚΕΡΑΜ αλλά και της ΒΙΟΜΕ.
Από το Δ.Σ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌