Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Filled Under:

Διπλωματικό ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Πολωνίας-Ουκρανίας! Αλλάζουν οι ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ στην περιοχή;...

Στα πρόθυρα θερμού επεισοδίου έφτασαν σήμερα Ουκρανία και Πολωνία με αφορμή εκατέρωθεν δηλώσεις.
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Moravetski ότι η Πολωνία σώζει Ουκρανούς πρόσφυγες, με αποτέλεσμα λίγο μετά να έρθει η απάντηση από την Ουκρανία ότι οι Ουκρανοί έχουν «σώσει την Πολωνική οικονομία».
Η απάντηση αυτή προκάλεσε την ενόχληση της Βαρσοβίας, η οποία σε νέα της δήλωση κατηγόρησε την Ουκρανία μέσω του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών Vitold Vashchikovsky ότι η Βαρσοβία είχε για πολύ καιρό δείξει «αγγελική υπομονή» προς το Κίεβο.
Η όλο κόντρα είχε ως αποτέλεσμα να παρέμβει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk, ο οποίος στον αέρα του Πολωνικού τηλεοπτικού καναλιού TVN24 δήλωσε ότι δεν υπάρχει "ασφαλής Πολωνία αν έρχεται σε σύγκρουση με την Ουκρανία" και ζήτησε η χώρα να επιστρέψει στην δημοκρατία και στον σεβασμό των ελευθεριών.
Θυμίζουμε ότι ο Tusk πριν από περίπου ένα μήνα κατηγόρησε την Πολωνική κυβέρνηση ότι είναι όργανο της Μόσχας...

Με πληροφορίες από RT πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌