Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Filled Under:

Το ΙΣΡΑΗΛ στηρίζει ΕΛΛΑΔΑ!Απίστευτη Κίνηση...



O Eρντογάν ήρθε και ζήτησε ελληνικό έδαφος. Πρακτικά αυτό έκανε, άσχετο που η διπλωματική γλώσσα στρογγυλεύει τις γωνίες. Άλλωστε επικαιροποίηση της συνθήκης της Λωζάνης δεν τη ζητά για να χάσει αλλά για να κερδίσει.
Την ίδια στιγμή το Ισραήλ έκανε κοινή στρατιωτική άσκηση με την Κύπρο με σενάριο την καταστροφή τουρκικών στόχων στα Κατεχόμενα. Ακόμα και Ισραηλινός αξιωματικός ο οποίος συμμετείχε στην νέα αυτή κοινή άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων των δύο συμμάχων χωρών, επί κυπριακού εδάφους, χαρακτήρισε το αντικείμενό της ως «ασυνήθιστο», καθώς αναφέρεται στην συνεργασία με αεροπορικά μέσα, που σημαίνει κατάδειξη στόχων υψηλής στρατηγικής αξίας (λέιζερ) επί του εδάφους για ενάεριο βομβαρδισμό.
Φαίνεται πως τα κοινά συμφέροντα Ισραήλ-Κύπρου (κι Ελλάδας;) οδηγούν το Ισραήλ σε δέσμευση για χρήση της ισραηλινής Αεροπορίας προς προστασία της Κύπρου και εξουδετέρωσης της αντίστοιχης τουρκικής αλλά και των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων και φυσικά και του τουρκικού Ναυτικού.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ισραηλινά μέσα Ισραηλινός αξιωματικός η άσκηση είχε σχεδιασθεί κατά τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να υπάρξει στενή συνεργασία των δυο χωρών σε συνεργασία και με τις αεροπορικές δυνάμεις κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία αφού το μεγάλο μειονέκτημα της κυπριακής Εθνοφρουράς απέναντι στους Τούρκους είναι η έλλειψη αεροπορικής προστασίας.
Η εκπαίδευση γίνεται σε σύνθετες συνθήκες, δηλαδή με βροχή και κρύο, προκειμένου να προσαρμοσθούν σε δύσκολες συνθήκες οι στρατιώτες.
Κλείνοντας, ο αξιωματικός ανακοίνωσε ότι διεξήχθη ένα πρακτικό τεστ έναντι στις προκλήσεις.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το Ισραήλ προωθεί με ζέση τον Άξονα Ισραήλ-Κύπρος-Ελλάδα-Αίγυπτος σε μία ‘κυκλωτική’ κίνηση κατά του Ερντογάν και σε ένα νοητό τόξο που θα οδηγεί τον East-Med στην Ευρώπη. πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌