Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Filled Under:

Το Βερολίνο δημιουργεί τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης! Οργή από ΗΠΑ..



Ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), Martin Schultz, ανακοίνωσε την επιθυμία της Γερμανίας να δημιουργήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, μέχρι το 2025. 
«Προτείνω μια ευρωπαϊκή συνταγματική συμφωνία που θα δημιουργήσει μια ομοσπονδιακή Ευρώπη», δήλωσε ο Σουλτς σε συνέντευξή του στο EU Observer.
Ο πολιτικός προτείνει να υποβληθεί αυτή η συμφωνία στα κράτη μέλη της ΕΕ για επικύρωση και οι χώρες που αρνούνται να αποδεχθούν το έγγραφο, να αποχωρούν αυτόματα από την Ένωση. 
Κατά την άποψή του, «μόνο μια ενισχυμένη ΕΕ θα μπορέσει να αντισταθεί στις δυνάμεις των δεξιών εθνικιστών, οι οποίοι πρόσφατα κέρδισαν δημοτικότητα στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία και τις Κάτω Χώρες».
Ο πολιτικός επιστήμονας, μέλος του Συμβουλίου για τις Διακρατικές Σχέσεις υπό τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Bogdan Bezpalko, δήλωσε στο RT, ότι η ιδέα της ενοποίησης της Ευρώπης σε ένα μόνο κράτος δεν είναι νέα. Παρόμοιες σκέψεις εκφράστηκαν και από γερμανούς και βρετανούς πολιτικούς παλαιότερα, αλλά οι προϋποθέσεις εμφανίστηκαν μόνο τώρα.  Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Bezpalko, όταν εξετάζουμε την ιδέα μιας ενωμένης Ευρώπης, δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλες δυνάμεις του πλανήτη, στις οποίες μια τέτοια συμμαχία μπορεί να είναι μειονεκτική.
«Μια τέτοια ένωση μπορεί να ανταγωνιστεί με άλλες παρόμοιες ενώσεις, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, γι 'αυτό δεν νομίζω ότι οι Αμερικανοί πολιτικοί θα καλωσορίσουν τέτοιες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες». Επισημαίνει επίσης ότι οι «περισσότεροι Αμερικανοί πολιτικοί φοβούνται τη συνεργασία μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας» η οποία μπορεί θα προέλθει οι ρωσικοί πόροι και οι γερμανικές τεχνολογίες «ενωθούν», επειδή «μια τέτοια συμμαχία θα έχει ισχυρό ανταγωνισμό για τις ΗΠΑ άλλα και σε άλλα γεωπολιτικά κέντρα όπως η Κίνα». πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌