Λαχανικά στο γκριλ με βινεγκρέτ αντσούγιας...
Υλικά συνταγής
1 αγγούρι κομμένο στα τέσσερα
1 μελιτζάνα κομμένη στα έξι
1 κολοκύθι κομμένο στα τέσσερα
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες στα τέσσερα
2 καρότα κομμένα στα τέσσερα
φύλλα φρέσκου βασιλικού
για την βινεγκρέτ
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 σκλείδες σκόρδο λιωμένες
6 φιλέτα αντζούγιας λιωμένα
⅓ φλιτζ. ξύδι από κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Ανακατεύουμε με μίξερ τα υλικά για την βινεγκρέτ. Την κρατάμε στην άκρη.
Κόβουμε τα λαχανικά και τα περιχύνουμε με τη μισή βινεγκρέτ. Τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για περίπου 15-20 λεπτά. Γυρνάμε μια φορά τα λαχανικά κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Βγάζουμε σε πιατέλα τα λαχανικά και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε . Σερβίρουμε ζεστά, σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα με μπαγκέτα ζεστή με κρεμμυδάκι. Πηγή
Υλικά συνταγής
1 αγγούρι κομμένο στα τέσσερα
1 μελιτζάνα κομμένη στα έξι
1 κολοκύθι κομμένο στα τέσσερα
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες στα τέσσερα
2 καρότα κομμένα στα τέσσερα
φύλλα φρέσκου βασιλικού
για την βινεγκρέτ
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 σκλείδες σκόρδο λιωμένες
6 φιλέτα αντζούγιας λιωμένα
⅓ φλιτζ. ξύδι από κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Ανακατεύουμε με μίξερ τα υλικά για την βινεγκρέτ. Την κρατάμε στην άκρη.
Κόβουμε τα λαχανικά και τα περιχύνουμε με τη μισή βινεγκρέτ. Τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για περίπου 15-20 λεπτά. Γυρνάμε μια φορά τα λαχανικά κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Βγάζουμε σε πιατέλα τα λαχανικά και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε . Σερβίρουμε ζεστά, σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα με μπαγκέτα ζεστή με κρεμμυδάκι. Πηγή

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.