Ετοιμάζουμε μια διαφορετική γέμιση για τα καλαμαράκια με...
μαντζουράνα, μαϊντανό, κρεμμύδι, κουκουνάρια.
Υλικά
1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια
2 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαντζουράνας, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας ξερή, κοπανισμένη
τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
8 σκελίδες σκόρδου (ή σύμφωνα με το γούστο μας), ψιλοκομμένες
3 κουτ. σούπας κουκουνάρια, ψημένα σε ταψάκι στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν
6 κουτ. σούπας λάδι
1 κρασοπότηρο λευκό, ξηρό κρασί
λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι, χοντροτριμμένο, όσο μας αρέσει
Διαδικασία
Για να καθαρίσουμε τα καλαμάρια, χωρίζουμε πρώτα τα πλοκάμια από το σώμα. Αφαιρούμε το «κόκαλο» που βρίσκεται κατά μήκος του σώματος. Αδειάζουμε τη σακούλα. Εκεί όπου ενώνονται τα πλοκάμια υπάρχει ένα σκληρό σημείο, το οποίο αφαιρούμε. Επίσης, αν θέλουμε, αφαιρούμε την πέτσα. Τα πλένουμε όλα πολύ καλά. Ανακατεύουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα κουκουνάρια, το πιπέρι, τη μαντζουράνα, τις 2 κουτ. σούπας από το μετρημένο λάδι και αλάτι. Μοιράζουμε αυτό το μείγμα στα καλαμαράκια και κλείνουμε το άνοιγμα με τα πλοκάμια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Τακτοποιούμε τα καλαμαράκια σε ταψάκι που να τα χωράει ίσα-ίσα, τα πασπαλίζουμε με αρκετό πιπέρι και ελάχιστο αλατάκι και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το κρασί.
Τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα, γύρω στα 45 λεπτά. Όταν τρυπάμε με ένα ξύλο από σουβλάκι και δεν συναντάμε αντίσταση, είναι έτοιμα.
Τα σερβίρουμε με ψητές πατάτες και πράσινη σαλάτα. ΠΗΓΗ
μαντζουράνα, μαϊντανό, κρεμμύδι, κουκουνάρια.
Υλικά
1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια
2 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαντζουράνας, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας ξερή, κοπανισμένη
τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
8 σκελίδες σκόρδου (ή σύμφωνα με το γούστο μας), ψιλοκομμένες
3 κουτ. σούπας κουκουνάρια, ψημένα σε ταψάκι στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν
6 κουτ. σούπας λάδι
1 κρασοπότηρο λευκό, ξηρό κρασί
λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι, χοντροτριμμένο, όσο μας αρέσει
Διαδικασία
Για να καθαρίσουμε τα καλαμάρια, χωρίζουμε πρώτα τα πλοκάμια από το σώμα. Αφαιρούμε το «κόκαλο» που βρίσκεται κατά μήκος του σώματος. Αδειάζουμε τη σακούλα. Εκεί όπου ενώνονται τα πλοκάμια υπάρχει ένα σκληρό σημείο, το οποίο αφαιρούμε. Επίσης, αν θέλουμε, αφαιρούμε την πέτσα. Τα πλένουμε όλα πολύ καλά. Ανακατεύουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα κουκουνάρια, το πιπέρι, τη μαντζουράνα, τις 2 κουτ. σούπας από το μετρημένο λάδι και αλάτι. Μοιράζουμε αυτό το μείγμα στα καλαμαράκια και κλείνουμε το άνοιγμα με τα πλοκάμια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Τακτοποιούμε τα καλαμαράκια σε ταψάκι που να τα χωράει ίσα-ίσα, τα πασπαλίζουμε με αρκετό πιπέρι και ελάχιστο αλατάκι και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το κρασί.
Τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα, γύρω στα 45 λεπτά. Όταν τρυπάμε με ένα ξύλο από σουβλάκι και δεν συναντάμε αντίσταση, είναι έτοιμα.
Τα σερβίρουμε με ψητές πατάτες και πράσινη σαλάτα. ΠΗΓΗ
Πάρτε το δάνειό σας με ασφάλεια
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σας, είμαι Ειδικός Αντιπρόσωπος της UNICEF και έδωσα το
τρέχουσα οικονομική κρίση και ειλικρινά, θα ήθελα να βοηθήσω
ειλικρινά όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που έχουν ανάγκη
χρήματα, οπότε αποφάσισα να δίνω δάνεια σε κανέναν
ενδιαφέρονται. Έχετε οικονομικές δυσκολίες. Σας θέλω
ενημερώστε μου ότι είμαι ένα χρηματοοικονομικό πρόσωπο που χορηγεί δάνεια
καθένας με καλό χαρακτήρα, ειλικρινής, που μπορεί να με αποπληρώσει
προθεσμίες που συμφωνήθηκαν με κατ 'αποκοπή ποσοστό 2%.
Για το λόγο αυτό, τα δάνειά μου κυμαίνονται από 1500 έως 5.000.000 ευρώ.
Έτσι, ο καθένας που έχει ανάγκη από χρήματα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου
διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: joinisseaurelie1989@gmail.com για περισσότερες πληροφορίες.
Σας ευχαριστώ για την κατανόησή σας και την όμορφη μέρα σας