Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Filled Under:

Συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ την Πέμπτη για το Σκοπιανό…

Τη συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, την Πέμπτη στις 17 Μαΐου στη Σόφια…
στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφης ΕΕ – Δ. Βαλκανίων, ανακοίνωσε ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς.
Αυτό ανακοίνωσε ο Νίμιτς μετά την 6ωρη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και Νικόλα Ντιμιτρόφ.
Όπως είπε ο κ. Νίμιτς, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν σήμερα ακόμα μία «πολύ σοβαρή συνάντηση», «με σκληρή, εντατική και θετική δουλειά» προετοιμάζοντας τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών.
Αξίζει πάντως κάπου εδώ να σας υπενθυμίσουμε ότι πριν από περίπου ένα μήνα ο Ζόραν Ζάεφ είχε δηλώσει ότι θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα όταν η λύση θα είναι κοντά… Έτσι όλα δείχνουν ότι οι διαπραγματεύσεις μπαίνουν σε τελική ευθεία… με τα Σκόπια να πιέζουν χρονικά την Ελλάδα καθώς προσπαθούν να προλάβουν την Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο.
Η σημερινή συνάντηση είναι η τέταρτη τριμερής συνάντηση και η πρώτη που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα καθώς οι τρεις προηγούμενες διεξήχθησαν στη Βιέννη.
Η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και Νικόλα Ντιμιτρόφ με τον κ. Νίμιτς ξεκίνησε τις 10.30 το πρωί σε ξενοδοχείο στο Σούνιο και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, στις 16:30. Το κλίμα ήταν καλό ενώ τα χαμόγελα, οι αγκαλιές και τα φιλιά δεν έλειψαν.
newsit.gr πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌