Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

Filled Under:

Στο 2,5% η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη στο πρώτο τρίμηνο, ανακοίνωσε η Eurostat… (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Κατά 0,4% αναπτύχθηκε το ΑΕΠ σε ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Eνωση (εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό) στο α΄ τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat.
Στο δ΄ τρίμηνο του 2017, το ΑΕΠ είχε αναπτυχθεί 0,7% και σε ΕΕ και σε ευρωζώνη. Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγουμένου έτους το εποχικά προσαρμοσμένα ΑΕΠ στην ευρωζώνη αυξήθηκε 2,5% και στην ΕΕ κατά 2,4%.
Στο προηγούμενο τρίμηνο οι ρυθμοί ανάπτυξης διαμορφωνόταν στο 2,8% και 2,7% αντίστοιχα.
Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο ποσοστό ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ για την ίδια περίοδο, ανέρχεται στο 0,5% από το 0,7% στο δ΄ τρίμηνο του 2017.
Την μεγαλύτερη ανάπτυξη (σε τριμηνιαία βάση) εμφάνισε η Πολωνία και η Λετονία (1,8%), και ακολουθούν η Ουγγαρία και η Φινλανδία με ποσοστά 1,2%.
Η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, η Γερμανία, εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης 2,3% στο α΄ τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 και η Γαλλία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,2%.
Οι μεταβολές στο ΑΕΠ των χωρών μελών της ΕΕ το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το προηγούμενο
Την μεγαλύτερη ανάπτυξη στο α΄ τρίμηνο σε σχέση με το περασμένο έτος κατέγραψαν η Λετονία (5,1%), η Πολωνία (5%), η Σλοβενία (5%), και η Τσεχία (4,4%).
iefimerida.gr  πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌