Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Filled Under:

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ!Η ΔΕΗ ‘κλείνει’ το ρεύμα….

Οι εξελίξεις στον αγροτικό κόσμο είναι ραγδαίες και άσχημες.
Όπως μαθαίνουμε ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση από την ξαφνική απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει σε άμεση διακοπή της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια.

Αυτή η εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα την απόλυτη αδυναμία άρδευσης εκατομμυρίων στρεμμάτων και μάλιστα σε κρίσιμο σημείο της καλλιεργητικής περιόδου. Βλέπετε αν δεν επανασυνδεθούν άμεσα οι παροχές δεκάδες χιλιάδες αγρότες σε όλη την Ελλάδα θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική καταστροφή.
Όπως μαθαίνουμε η ΔΕΗ απέστειλε σε όλα τους ΤΟΕΒ έγγραφο που ορίζει ότι αν δεν ρυθμίσουν άμεσα τις οφειλές τους, θα τους διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Ωστόσο, το πρόβλημα έχει περιπλεχθεί από τη στρεβλή ανεκτικότητα που διόγκωσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ, εν αγνοία πολλές φορές των συνεπών αγροτών που εξοφλούσαν εμπρόθεσμα τις οφειλές τους προς τους ΤΟΕΒ. Όπως γίνεται αντιληπτό δεν μιλάμε (μόνο) για τους κακοπληρωτές αλλά και για τους συνεπείς αγρότες.
Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ έχει αποφασίσει για όλα τα χρέη οριζόντια ρύθμιση που περιλαμβάνει προκαταβολή τουλάχιστον σε ύψος 30% της οφειλής και την εξόφληση σε εικοσιτέσσερις (24) δόσεις.
Είναι δεδομένο και γνωστό ότι πλειοψηφία των ΤΟΕΒ αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε αυτή την ρύθμιση, και παράλληλα να εξοφλεί και τις τρέχουσες οφειλές. Οι ΤΟΕΒ ζητούν να οριστεί προκαταβολή μέχρι 15% και περισσότερες δόσεις ώστε και να εξοφλήσουν και τα παλιά χρέη αλλά και τις τρέχουσες καταναλώσεις. πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌