Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Filled Under:

Η κυβέρνηση στις Φιλιππίνες θα επιβάλλει ΕΛΕΓΧΟ στα ισλαμικά σχολεία της χώρας λόγω του εξτρεμισμού…

Οι αρχές στις Φιλιππίνες θα τυποποιήσουν τη διδασκαλία σε δημόσια και ιδιωτικά ισλαμικά σχολεία λόγω ανησυχιών για ριζοσπαστικοποίηση στη χώρα μετά την πολιορκία του περασμένου έτους στην πόλη Marawi.
Η χώρα θα εφαρμόσει ένα «θεσμοθετημένο σύστημα» με ένα πρότυπο πρόγραμμα σπουδών αλλά και μεγαλύτερη επίβλεψη από το Υπουργείο Παιδείας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Delfin Lorenzana, σε συνέδριο ασφαλείας στη Σιγκαπούρη.
Σύμφωνα με τον υπουργό, ορισμένες ισλαμικές σχολές διαπιστώθηκε ότι έχουν φτιαχτεί από εξτρεμιστές, γεγονός που τους έκανε να χρησιμοποιούν τη χρηματοδότηση για ριζοσπαστικές δραστηριότητες.
Η πολιορκία του Marawi από τζιχαντιστές διήρκεσε πέντε μήνες πέρυσι, αφήνοντας πίσω περισσότερους από 1.100 ανθρώπους, κυρίως αντάρτες, νεκρούς και 200.000 εκτοπισμένους.
Με πληροφορίες από Associated Press πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌