Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Filled Under:

«Σπαζοκεφαλιά» για λίγους ο νέος ΕΝΦΙΑ! Δείτε πόσα θα πληρώσετε με βάση τις νέες αντικειμενικές…

Ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ φέτος γίνεται «σπαζοκεφαλιά» αφού μπορεί να αλλάζει η τιμή ζώνης σε μια περιοχή, αλλά ο ΕΝΦΙΑ να παραμένει ο ίδιος. Και αντίστροφα , μπορεί να παραμένει ίδια η τιμή ζώνης, αλλά ο ΕΝΦΙΑ να αλλάζει.
Αυτό συμβαίνει επειδή το υπουργείο Οικονομικών άλλαξε και τα κλιμάκια των φορολογικών συντελεστών του ΕΝΦΙΑ και αυτό έχει ως αποτέλεσμα στις περισσότερες περιοχές ο ΕΝΦΙΑ να παραμένει ο ίδιος.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, επειδή έχει αυξηθεί το ανώτατο όριο του κλιμακίου, μπορεί η τιμή ζώνης να παραμένει η ίδια, αλλά ο ΕΝΦΙΑ να μειώνεται. Παραδείγματος χάριν, σε περιοχές με τιμή ζώνης 1.050 ευρώ, που παραμένει στο ίδιο επίπεδο συμβαίνει το εξής: ο παλιός ΕΝΦΙΑ υπολογιζόταν με συντελεστή 3,7% ανά τ.μ., ενώ τώρα θα υπολογίζεται με μειωμένο συντελεστή 2.9% επειδή το κλιμάκιο του συγκεκριμένου συντελεστή ανέβηκε στα 1.050 ευρώ.
Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η τιμή ζώνης ανεβαίνει, αλλά παραμένει στο εύρος του ίδιου συντελεστή και επομένως ο ΕΝΦΙΑ δεν αλλάζει.
Στους παρακάτω πίνακες παρουσιάζονται παραδείγματα με τις παλιές και τις νέες τιμές ζώνης, καθώς και τον ΕΝΦΙΑ που προκύπτει σε διάφορες περιοχές.
newmoney.gr πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌