Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Filled Under:

Η Ινδία ξεκινάει μεγάλη επιχείρηση κατά των ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ στο Κασμίρ…

Καθώς η κατάσταση ασφαλείας στο Τζαμού και στο Κασμίρ επιδεινώνεται μετά την τελευταία κατάπαυση του πυρός του Ramzan διάρκειας ενός μηνός, οι δυνάμεις ασφαλείας αποφάσισαν…
να επαναλάβουν την επιχείρηση «Operation All Out» κατά των τρομοκρατικών ομάδων στην κοιλάδα του Κασμίρ.
Σύμφωνα με αναφορές, οι δυνάμεις ασφαλείας αποφάσισαν να εκδικηθούν τη δολοφονία του Ινδού στρατιώτη Rashtriya jawan Aurangzeb και να στοχεύσουν τους τρομοκράτες Hizbul και Jaish που εμπλέκονται στη μαζική απαγωγή και δολοφονία.
Η Operation All Out Ξεκίνησε το 2017. Είναι μια ειδική επιχείρηση που σχεδιάστηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας για να εκδιώξει τους μαχητές από το Τζαμού και το Κασμίρ. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξοντώσει περίπου 200 μαχητές από την έναρξη της επίθεσης. Ωστόσο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια του μήνα Ramzan, η οποία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (15 Ιουνίου).
Στην κοιλάδα έχουν συμβεί πάνω από 55 δολοφονίες μαχητών και 27 ντόπιοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής φέτος.

Η κατάσταση στο Κασμίρ θεωρείται ταραγμένη καθώς σχεδόν 80 επεισόδια βίας σημειώθηκαν εκεί κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Οι πολίτες ήταν συχνά αντιμέτωποι με το να συναντήσουν χώρους για να οργανώσουν διαμαρτυρίες με σκοπό να δώσουν στους μαχητές την ευκαιρία να ξεφύγουν.
Ο πρωθυπουργός Narendra Modi πραγματοποίησε την Παρασκευή συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Rajnath Singh σχετικά με την κατάσταση ασφαλείας στο Τζαμού και Κασμίρ και αναθεώρησε την αναστολή των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια του μήνα Ramzan.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Εσωτερικών ενημερώθηκε για την κατάσταση ασφαλείας στην κοιλάδα του Κασμίρ, ιδίως ενόψει των πρόσφατων δολοφονιών, συμπεριλαμβανομένης της βετεράνου δημοσιογράφου Shujaat Bukhari και του στρατιώτη jawan Aurangzeb στο Σριναγκάρ την Πέμπτη.
onalert.gr πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌