Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Filled Under:

Ο Καμμένος στο Μονακό, η ΝΔ στην ανυπαρξία κι ο Τσίπρας στο Μαξίμου!Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ;..

Η πρόσφατη σύγκρουση του Πάνου Καμμένου με τη Νέα Δημοκρατία απ-έδειξε το χαμηλό επίπεδο του πολιτικού μας συστήματος. Θα εξηγήσουμε.
Αφενός μεν ο κάθε ιδιώτης είναι ελεύθερος να πάει όπου επιθυμεί, με τα δικά του χρήματα. Προφανώς και δεν τίθεται θέμα επ αυτού. Αφετέρου δε από τη στιγμή που δεν έχει κανείς αποδείξεις για διασπάθιση κρατικού χρήματος δεν ασχολούμαστε με αυτό. Ωστόσο…
Ο Π. Καμμένος κι ο κάθε Υπουργός, όσο έχει θώκο, δεν είναι ένας απλός ιδιώτης. Είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας κι ως εκ τούτου οφείλει να αυτοπεριορίζεται στο πώς ζει και προωθεί τον ιδιωτικό του βίο (αν έχει το δημόσιο πρόσωπο ιδιωτικό βίο). Είναι πρόκληση εν μέσω κοινωνικών, οικονομικών και Εθνικών εξελίξεων οι Υπουργοί μας να την περνάνε… «ζάχαρη» όπως λέει ο λαός. Selfies και yolo λες κι είμαστε 20 ετών δεν συνάδουν με την εικόνα εκπροσώπου της ΕΛΛΑΔΑΣ στο εξωτερικό.
Φυσικά ο ίδιος μπορεί να διαφωνεί με την προσέγγισή μας στο πώς πρέπει (κατά τη γνώμη μας) να ζουν οι πολιτικοί. Ο ίδιος ο Π. Καμμένος κι ο κάθε Υπουργός (το γενικό μας ενδιαφέρει όχι το ειδικό) κρίνει πώς πρέπει να κινείται, και στις εκλογές ο λαός θα κρίνει αντίστοιχα.
Από την άλλη η Νέα Δημοκρατία κινείται σε ρυθμούς δημοσιογραφικής επικαιρότητας κι όχι κόμματος που επιθυμεί να κυβερνήσει. Η έλλειψη προγράμματος είναι εμφανής καθώς δεν κάνουν ολόκληρη εκστρατεία ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια στις προσλήψεις των ημετέρων, ενάντια στο πελατειακό κράτος, στο Σκοπιανό κλπ.
Σκεφτείτε, τόσα φλέγοντα ζητήματα και τα tweets της ΝΔ πήραν φωτιά για το Μονακό. Για το Σκοπιανό ησυχία…
Εκεί όμως που θέλουμε να διαφωνήσουμε πλήρως είναι με την επικοινωνιακή τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ με μέγιστη επιτυχία (στο παρελθόν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το έκαναν αλλά όχι τόσο έντονα-επιτυχημένα).
Τίθεται μία ερώτηση από την αντιπολίτευση. Αντί να απαντηθεί η ουσία έχουμε φράσεις του τύπου «ναι εντάξει εσείς μην μιλάτε διότι κάνατε χειρότερα». Με αυτόν τον τρόπο όμως ούτε ο τόπος κυβερνάται ούτε η εξουσία ελέγχεται. Ο λαός δεν θέλει διαγωνισμό του ποιος είναι ο λιγότερο κακός. Θέλει συναγωνισμό αρίστων.
Και οι ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ και η Νέα Δημοκρατία πρέπει επιτέλους να αποκτήσουν πολιτική σκέψη κι όχι διαχειριστική τακτική. Τα προβλήματα είναι πολλά και φλέγοντα…
Τζουγανάτος Διονύσης πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌