Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Filled Under:

ΔΝΤ: Δεν δίνουμε δάνειο αλλά παραμένουμε στην Ελλάδα…

Θολό παραμένει το σκηνικό των συζητήσεων του «άτυπου» Washington Group στο Παρίσι, για το ελληνικό χρέος και τον ρόλο του Ταμείου στο ελληνικό Πρόγραμμα, όπως επιβεβαίωσε από την Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις.
Όπως ανέφερε το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) ο Τζέρι Ράις, οι συζητήσεις για την Ελλάδα συνεχίζονται στο Παρίσι, με την συμμετοχή και του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν. Όπως είπε όμως, «ο χρόνος τελειώνει» και οι διαδικασίες αποφάσεων του Ταμείου προκειμένου να εγκριθεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό Πρόγραμμα είναι αυστηρά καθορισμένες.
Ο κ. Ράις ξεκαθάρισε όμως πως, ακόμα και αν δεν μετάσχει το ΔΝΤ με ειδική χρηματοδότηση, θα παραμείνει ως τεχνικός σύμβουλος και θα αναλάβει την μεταμνημονιακή παρακολούθηση της Ελλάδας, για να διαπιστώσει αν μπορεί να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της.
Αποκάλυψε επίσης ότι η επικεφαλής Κριστίν Λαγκάρντ στο κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup της 21ης Ιουνίου στο Λουξεμβούργου.
protothema.gr πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌