Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Filled Under:

H EE κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία: Εφάρμοσε τη συμφωνία με την Ελλάδα…

Να συνεχίσει την εφαρμογή της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής παράτυπων μεταναστών από την Ελλάδα κάλεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη Τουρκία κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης Τύπου της Επιτροπής.
Η εκπρόσωπος Τύπου για θέματα μετανάστευσης Νατάσα Μπερτό δήλωσε πως η συνέχιση της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας αποτελεί προϋπόθεση και προαπαιτούμενο για τη φιλελευθεροποίησης των θεωρήσεων VISA για τους Τούρκους πολίτες.
Παράλληλα σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου, η εκπρόσωπος τόνισε πως η συμφωνία Ελλάδας Τουρκίας αφορά τους παράτυπους μετανάστες που εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα και όχι από τα νησιά, καθώς η τελευταία κατηγορία υπάγεται στη συνολικότερη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.
Η εκτίμηση της εκπροσώπου είναι πως ο αντίκτυπος θα είναι μάλλον μικρός, επισημαίνοντας όμως πως η θέση της Επιτροπής είναι πως η Τουρκία θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει την διμερή συμφωνία με την Ελλάδα στο πλαίσιο των 72 προαπαιτούμενων για τις θεωρήσεις ΒΙΖΑ.
Τέλος η Νατάσα Μπερτό δήλωσε πως ο Επίτροπος Αβραμόπουλος βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Αρχές και των δύο κρατών για το θέμα αυτό.
protothema.gr πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌