Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Filled Under:

ΑΚΥΡΟ έριξε ο ΕSM στην Κυβέρνηση! Δεν έγινε η εκταμίευση…

“Κόκκινο» άναψε ο ESM στην εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ. Η απόφαση θεωρείται μάλλον αναμενόμενη εξαιτίας της μη πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Το διοικητικό συμβούλιο του ESM συνεδρίασε την Παρασκευή (08.06.2018) και αποφάσισε να αναστείλει την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα. Η προθεσμία καταβολής της δόσης λήγει στις 15 Ιουνίου. Μέχρι τότε η κυβέρνηση πρέπει να δείξει πως έχει κάνει πρόοδο στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σε αντίθετη περίπτωση, τα χρήματα θα… γυρίσουν στον χρηματοδοτικό φάκελο του προγράμματος.
Εκπρόσωπος ESΜ: Περιμένουμε επιβεβαίωση για τα ληξιπρόθεσμα
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ESM η ελληνική πλευρά έχει παρουσιάσει μεν πρόοδο όσον αφορά στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αλλά όχι και στα ληξιπρόθεσμα, κάτι που ήταν επίσης προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης.
«Εξακολουθεί να απαιτείται επιβεβαίωση από τις ελληνικές αρχές ότι ορισμένες πληρωμές για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων πληρωμών εκτελούνται πλήρως», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Έτσι, «το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM αποφάσισε σήμερα στο Παρίσι να αναβάλει την απόφασή του επί του θέματος».
Σε περίπτωση πάντως που η ελληνική πλευρά παρουσιάσει τα στοιχεία που θα δείχνουν πρόοδο στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο ESM θα συνεδριάσει ξανά μέσω τηλεδιάσκεψης την επόμενη εβδομάδα.
Κυβερνητικός αξιωματούχος: 15 Ιουνίου η εκταμίευση
«Η εκταμίευση της υποδόσης θα γίνει κανονικά στις 15 Ιουνίου» τόνισε κυβερνητικός αξιωματούχος μετά την εξέλιξη με το μπλόκο του ESM στη δόση του 1 δισ. Παράλληλα επεσήμανε ότι «όσοι βιάζονται να ανακαλύψουν εμπλοκές, για μία ακόμη φορά θα σκοντάψουν».
newsit πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌