Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Filled Under:

ΒΟΜΒΑ!Ο Κοτζιάς ζητά συμφωνία Αθήνας-Άγκυρας για ασφάλεια και εγγυήσεις…

Θέση της Αθήνας είναι να υπάρξει μια συνθήκη με την Τουρκία γύρω από το καθεστώς των εγγυήσεων και ασφάλειας για το Κυπριακό πριν τα μέρη οδηγηθούν σε νέα διεθνή διάσκεψη.
Αυτό υποστήριξε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σε σημερινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο».
Ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι αυτή ήταν η θέση της ελληνικής κυβέρνησης και πριν τις Διασκέψεις της Γενεύης και του Κραν Μοντανά, όμως, παρά την αρχική αποδοχή από την Τουρκία, στη συνέχεια και με ευθύνη του κ. Eide δεν έγινε η απαραίτητη προεργασία.
«Σε μια συζήτηση που είχε ο Πρωθυπουργός της χώρας μας με τον Eρντογάν στο Πεκίνο, σε μια συνάντηση που είχαμε, είχε αποδεχτεί ότι αυτά πρέπει να κουβεντιαστούν», είπε.
«Όμως στη συνέχεια δεν εφάρμοσαν αυτή τη συμφωνία και τελικά -εξ αιτίας και του κ. Eide- φτάσαμε στο Κραν Μοντανά χωρίς να έχουμε κάνει ουσιαστική προεργασία σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα του Κυπριακού» υποστήριξε ο κ. Κοτζιάς.
Παράλληλα, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών συμπλήρωσε ότι Αθήνα και Άγκυρα είχαν μια πρώτη διαβούλευση για το συγκεκριμένο θέμα πριν τις τουρκικές εκλογές και εξέφρασε την ελπίδα η νέα τουρκική κυβέρνηση να παραμείνει πιστή σε αυτή τη συμφωνία.
ΚΥΠΕ/Αδάμος Ζαχαριάδης
Ελλάδα/Αθήνα
03/07/2018 21:02 πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌