Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Filled Under:

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεινε το μάτι στα αυθαίρετα! EΓΓΡΑΦΟ ΜΕ ΦΑΡΔΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΣΙΡΩΝΗ…

Στις 5 Νοεμβρίου 2015 ο τότε αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνηςεπιχείρησε να αιφνιδιάσει τη Βουλή και να περάσει από το παράθυρο ρύθμιση σε τροπολογία που προέβλεπε την αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων, η οποία όμως αποσύρθηκε άρον άρον υπό το βάρος της κατακραυγής.
Εγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, που κατατέθηκε στη Βουλή το 2015, στο πλαίσιο ερώτησης του κ. Γιώργου Βλάχου (βουλευτή της Ν.Δ.) για τις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, είναι χαρακτηριστικό.

Οι υπάλληλοι του αρμόδιου γραφείου καταγράφουν όλες τις εντολές κατεδάφισης στην Ανατολική Αττική που πρέπει να εκτελεστούν εντός του 2015.
Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται ακίνητα και στην περιοχή Σκαλοπάτι Ραφήνας που καταστράφηκε από την πρόσφατη πυρκαγιά.
Τελικά οι κατεδαφίσεις ακυρώθηκαν καθώς, όπως επισημαίνεται στο επίμαχο έγγραφο, ο τότε υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «παρακάλεσε» για προσωρινή αναβολή «προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παρευρισκόμενων πολιτών».
Σε άλλο σημείο, για άλλες αυθαίρετες κατασκευές, η αρμόδια υπηρεσία αναφέρει ότι αναστάλθηκε η κατεδάφισή τους και πάλι μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης.
Η επίμαχη τροπολογία: Είχε κατατεθεί στις 5 Νοεμβρίου του 2015. Οπως αποκαλύπτει ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Γιάννης Μανιάτης, «ο κ. Τσιρώνης με παρακάλεσε τότε να μην κάνω φασαρία, καθώς η τροπολογία του ήρθε με… άνωθεν εντολή»

doc23341

Τελικά, όλη η επίμαχη τροπολογία που περιείχε τη ρύθμιση αποσύρθηκε άρον άρον υπό το βάρος της κατακραυγής από ΜΜΕ και αντιπολίτευση.
«Πρόκειται για έκτρωμα της δεκαετίας και συνταγματικό πραξικόπημα. Ξεπερνά κάθε διεστραμμένη φαντασία», ανέφερε τότε ο κ. Γιάννης Μανιάτης, ενώ σήμερα σε επικοινωνία που είχαμε με τον βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ. υποστήριξε πως «ο κ. Τσιρώνης με παρακάλεσε τότε να μην κάνω φασαρία, καθώς η τροπολογία του ήρθε με… άνωθεν εντολή».
Τα περί άνωθεν εντολής επιβεβαίωσε επί της ουσίας και ο κ. Τσιρώνης επιχειρώντας τότε να δικαιολογήσει την απόσυρση της ρύθμισης. Σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά της Βουλής, εμφανίζεται να υποστηρίζει:
«Συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό να κατατεθεί η τροπολογία στο επόμενο νομοσχέδιο ώστε να δοθεί η ευκαιρία για πιο ουσιαστικό διάλογο. Ελπίζω φυσικά να μη σημαίνει αυτό ότι κάποιος άνθρωπος θα χάσει το σπίτι του εξαιτίας αυτής της ολιγόμηνης καθυστέρησης».
ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA.GR πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌