Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Filled Under:

Τούρκοι που βρήκαν καταφύγιο στη Θεσσαλονίκη αποκαλύπτουν: «Οι Έλληνες μας έσωσαν από τον Ερντογάν»…

Σε εκτενές ρεπορτάζ της η γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung αναφέρεται στους Τούρκους που έφυγαν από την Τουρκία κυνηγημένοι από τον Ερντογάν, καθώς θεωρήθηκαν μέλη του κινήματος Γκιουλέν.
Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα ««ο αριθμός των Τούρκων και Κούρδων που διέφυγαν στην Ελλάδα υπερδιπλασιάστηκε εκ νέου το 2018 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, διότι η ‘κάθαρση’ στην Τουρκία δεν έχει τελειωμό. Πολλοί πρόσφυγες επιλέγουν στο μεταξύ την επικίνδυνη διαδρομή μέσω του Έβρου αντί μέσω των νησιών του Αιγαίου με τα περιβόητα hotspot».
Οι Τούρκοι αυτοί έχουν εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη και ένας εξ αυτών, ο Βεντάτ Ερντογάν, δηλώνει προς την εφημερίδα πως σε αντίθεση με όσα διδάχθηκε στο σχολείο ότι οι Έλληνες είναι εχθροί, η πραγματικότητα είναι απροσδόκητα διαφορετική. «’Οι Έλληνες μας έσωσαν’, λέει χαρακτηριστικά. Και οι Έλληνες όμως που είχαν συνηθίσει σε εξαθλιωμένους μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Συρία, έχουν εντυπωσιαστεί με τους γκιουλενιστές πρόσφυγες που είναι καλοντυμένοι, έχουν χρήματα στη τσέπη και αξιοπρεπή εμφάνιση».
Σύμφωνα με την BZ στη Θεσσαλονίκη ζουν σήμερα 6.000 αιτούντες άσυλο, το ένα τρίτο εξ αυτών προέρχεται από την Τουρκία και από αυτούς «σχεδόν όλοι είναι γκιουλενιστές, ισχυρίζεται η Σοφία Ασλανίδου, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη στήριξη και την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών και πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών.
Η Τουρκία είναι πλέον δηλητηριασμένη στο εσωτερικό, δεν πρόκειται να επιστρέψω ποτέ, λέει προς τη γερμανική εφημερίδα η 34χρονη δημοσιογράφος Τούμπα Γκιουβέν, προσθέτοντας: «Εδώ έμαθα τι σημαίνει ελευθερία». πηγη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌