Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Filled Under:

ΞΕΣΠΑΣΕ ο Όρμπαν κατά του Σόρος! – «Δεν πρόκειται να του επιτρέψω να…»

Η συζήτηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ουγγαρία θα είναι μια «εκδήλωση τύπου George Soros», εκδήλωση εκλογών, εκδήλωση εκστρατείας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν στον δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth.
Ο Ορμπάν δήλωσε ότι αγωνίζεται πάντοτε για το «εθνικό συμφέρον της Ουγγαρίας» και πως δεν θα βοηθήσει την εκστρατεία υπέρ της μετανάστευσης την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.
Ο Ευρωπαίος αριστερός Spitzenkandidat, Frans Timmermans, ο οποίος είναι σήμερα ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι «ο άνθρωπος του Σόρος», δήλωσε αναφερόμενος στον Αμερικανο-Ουγγρικό δισεκατομμυριούχο.
«Ο Σόρος είναι πλέον ανοικτός για να αναλάβει τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Η πρόοδος των διαδικασιών επιβολής κυρώσεων εναντίον της Ουγγαρίας, την οποία η επιτροπή αποφάσισε να εντείνει την Πέμπτη, αποτελεί επίσης ένδειξη της μεγάλης επιρροής του Σόρος «και θέλει να την αυξήσει ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο Ορμπάν. Αυτή η απόπειρα θα πρέπει να αποδυναμωθεί στις εκλογές του Μαΐου του ΕΚ, «όπου θέλουμε οι βουλευτές του ΕΚ να μένουν στη μειονότητα», ανέφερε.
Όσον αφορά την απόφαση του ΕΚ να τριπλασιάσει τη χρηματοδότηση των «ΜΚΟ του Soros», ο Orban δήλωσε ότι αυτή ήταν «απόφαση που αφορά το πέμπτο σημείο του σχεδίου Soros». Η πρωτοβουλία να συνδυαστεί η χρηματοδότηση με το κράτος δικαίου στα κράτη μέλη ήταν μια «πρωτόγονη πρόταση» αντίθετη προς τους κανόνες της ΕΕ, ανέφερε. Μια τέτοια απόφαση θα χρειαζόταν τις ψήφους όλων των κρατών μελών και ποτέ δεν θα την ψήφιζε. «Δεν θα γίνει πραγματικότητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Ο Ορμπάν είπε ότι το κυβερνών κόμμα του Fidesz αντιτίθεται πάντοτε σε τέτοιες «αντι-Ουγγρικές» αποφάσεις, ενώ η ουγγρική αντιπολίτευση τις υποστήριζε.πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌