Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Filled Under:

Διεθνώς ΡΕΖΙΛΙ: «Η Ελλάδα αγοράζει ψάρια από… την Τουρκία»…

Κάτι που όλοι γνωρίζουμε αλλά δεν τολμάμε να πούμε ανοιχτά έγραψε μια βουλγαρική εφημερίδα για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η χώρα μας είναι έτοιμη να χάσει την παραδοσιακή πρωτοπορία της στη θαλάσσια αλιεία. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη αύξηση των εισαγωγών ψαριών που αλιεύονται από Τούρκους ψαράδες.
Το 2018, η Ελλάδα εισήγαγε από την Τουρκία 10.687 τόνους ψαριών. Είναι δύο φορές περισσότερο από ό, τι το 2017. Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων μηνών του 2019 οι εισαγωγές από την Τουρκία έχουν αυξηθεί κατά 40%.
Η κατάσταση φαίνεται ότι θα χειροτερεύσει και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι φέτος θα φθάσουν οι εισαγωγές τους 15.000 τόνους, από τις οποίες το 90-95% δρομολογούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Οι ελληνικές εταιρείες χρησιμοποιούν τα δίκτυα διανομής τους και τα φορτηγά τους για τη μεταφορά των τουρκικών εισαγωγών, σε πελάτες οι οποίοι προμηθεύονταν αποκλειστικά από τους Έλληνες παραγωγούς, όπως σημειώνεται.
Με πληροφορίες από Βαλκανικό Περισκόπιο πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌