Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Filled Under:

Η κυβέρνηση θέλει να κάνει την Ελλάδα…φορολογικά ελκυστικό προορισμό! Με τέτοιες τράπεζες…χλωμό…

Μέσα στην γενικότερη αισιοδοξία που διέπει την κυβέρνηση μετά τις εκλογές έχουν ακουστεί αρκετά σχέδια στο πλαίσιο της φιλελεύθερης ατζέντας του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Από τα ταπεινά όπως η απαγόρευση του καπνίσματος στη Βουλή και στο Μαξίμου, τώρα η κυβέρνηση περνάει σε πιο…μεγαλεπήβολα σχέδια σχεδιάζοντας να κάνει την Ελλάδα…φορολογικό παράδεισο.
Κίνητρα μεταφοράς της φορολογικής τους κατοικίας στην Ελλάδα για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις του εξωτερικού εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδας.
Ανάμεσα στα μοντέλα που εξετάζονται είναι και το ιταλικό, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει σταθερή καταβολή ετησίου φόρου 100.000 ευρώ για το παγκόσμιο εισόδημα του φορολογουμένου, αλλά και το  μοντέλο Μάλτας με flax tax 15% στο παγκόσμιο εισόδημα με ελάχιστο φόρο 15.000 ευρώ.
Επίσης μελετάται και το μοντέλο της Κύπρου, το οποίο προβλέπει αφορολόγητες αγοραπωλησίες μετοχών και ομολόγων, και αφορολόγητα εισοδήματα από μερίσματα και τόκους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πρώτες συζητήσεις έχουν ήδη γίνει στην κυβέρνηση και εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να καταρτιστεί σχετική διάταξη.
Τώρα, να βγάλει κάποιος τα λεφτά του από την Ελβετία, το Μονακό και το Λουξεμβούργο για να τα φέρει στην Ελλάδα στην οποία συν της άλλοις οι τράπεζες έχουν αξιολόγηση…junk…χλωμό αλλά η προσπάθεια μετράει…
Επιπλέον θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πως θα δικαιολογούσε την ώρα που ο ελληνικός λαός σήκωνε τα βάρη της συνεχιζόμενης εποπτείας και των πρωτογενών πλεονασμάτων, διάφοροι να μεταφέρουν τα λεφτά τους στη χώρα με πολύ χαμηλή φορολογία.πηγη
https://voicenews.gr/i-kyvernisi-theli-na-kani-tin-ellada-forologika-elkystiko-proorismo-me-teties-trapezes-chlomo/#

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌