Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019

Filled Under:

Συναγερμός στην Κροατία! Επαναφέρει εκτάκτως σε υπηρεσία 2.000 στρατιωτικούς….


Η Κροατία πρώτη φορά μετά τον πόλεμο κάλεσε στην υπηρεσία 2.000 απόστρατους λόγω των αλλοδαπών  και την ανάγκη για αυξημένη επιτήρηση των συνόρων.
Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, το υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας έχει το δικαίωμα να αυξήσει τον αριθμό των αστυνομικών μέχρι 10 τοις εκατό και δεδομένου ότι υπάρχουν σήμερα εν ενεργεία 18.291, αυτό σημαίνει ότι μπορούν να κληθούν 1829 μέλη των εφεδρικών αστυνομικών δυνάμεων.
Την ίδια ώρα η Σλοβενία αποφάσιζε τη συνέχιση κατασκευής του φράχτη στα σύνορα με την Κροατία που είχε ξεκινήσει το 2015.
Μετά από μια πρώτη επέκταση κοντά στα ουγγρικά σύνορα και μια δεύτερη ανάμεσα στις πόλεις Metlika και Vinica, η σλοβενική κυβέρνηση διέταξε μια νέα επέκταση 40 χιλιομέτρων.
Ενώ ο υπουργός Εσωτερικών δεν επιβεβαίωσε ούτε τη θέση ούτε το χρονοδιάγραμμα αυτού του νέου φράχτη, το σλοβενικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι POP-TV αναφέρει ότι ξεκίνησαν εργασίες μεταξύ των χωριών Zilje και Žuniči, στα νότια της χώρας. Θα κατασκευαστεί κατά μήκος του ποταμού Kopla και θα είναι 2 μέτρα και 50 εκατοστά ψηλό.
Με το νέο αυτό σχέδιο, περισσότερα από 210 χιλιόμετρα φραγμών θα χωρίζουν τις δύο χώρες, το ένα τρίτο του συνολικού μήκους των συνόρων μεταξύ Κροατίας και Σλοβενίας.
Φέτος, περισσότεροι από 7.000 αλλοδαποί  διέσχισαν τα σύνορα, εισερχόμενοι παράνομα στην περιοχή Σένγκεν, μια αύξηση 56 τοις εκατό με την ίδια περίοδο πέρυσι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌