Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Filled Under:

Χάος στην Αθηνών-Λαμίας μετά από «ντου» δεκάδων αλλοδαπών – «Καζάνι που βράζει» & η Ανατολική Φθιώτιδα…

Καζάνι που βράζει» είναι η χώρα καθώς δεκάδες αλλοδαποί με το «έτσι θέλω» πραγματοποίησαν έφοδο στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας, στο ρεύμα προς Λαμία και μέχρι τον Αυλώνα, και διέκοψαν την κυκλοφορία.
Σύμφωνα με την αστυνομία τα άτομα βρίσκονται στο οδόστρωμα στον παράδρομο με αποτέλεσμα η τροχαία να διακόψει την κυκλοφορία από το ύψος της Μαλακάσας μέχρι τον Αυλώνα.
Κατά πληροφορίες η ομάδα των 150 αλλοδαπών αρχικά επιχείρησε να καταλάβει τη σιδηροδρομική γραμμή και όταν αυτό δεν κατέστη εφικτό, τότε κατέλαβαν το οδόστρωμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους λόγους της διαμαρτυρίας ήταν ότι πλέον πρέπει να πληρώνουν αντίτιμο για να ταξιδεύουν, ενώ οι ίδιοι θεωρούσαν πως έχουν ένα προνομιακό καθεστώς όσον αφορά τα εισιτήρια.
Επιπλέον, οι αλλοδαποί διαμαρτύρονται και για την πολύμηνη παραμονή τους στο hot spot Μαλακάσας.
Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Αυγούστου αλλοδαποί είχαν κάνει κατάληψη στις γραμμές του τρένου στην Μαλακάσα.
Aλλοδαποί σε hot spot σε στρατόπεδο στον Καραβόμυλο – «Καζάνι που βράζει» η Ανατολική Φθιώτιδα
«Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα χωρίς ενημέρωση και διάλογο…», δηλώνει η νέα Δήμαρχος Βιργινία Στεργίου που το μεσημέρι συγκαλεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο πόδι είναι οι κάτοικοι της Ανατολικής Φθιώτιδας για την είδηση που έσκασε σαν «βόμβα» ότι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) φτιάχνει νέο hot spot σε στρατόπεδο του Καραβόμυλου.
Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ το νεο hot spot  δεν πρόκειται να γίνει στο εγκαταλειμμένο στρατόπεδο «Ανδρεόπουλου» που αρχικά είχαν δρομολογήσει, αλλά στο μεγάλο στρατόπεδο «Παπαποστόλου» που βρίσκεται πάνω στον δρόμο, μεταξύ Στυλίδας και Καραβόμυλου.
Το ρεπορτάζ λέει ότι όλα έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες και ότι στόχος του ΔΟΜ είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τις υποδομές μεχρι αυτό το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 και αμέσως να ξεκινήσει η εγκατάσταση των προσφύγων, που αρχικά θα φιλοξενήσει από 500 έως 800 αλλοδαπούς .
Η νέα Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου δήλωσε:
«Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα χωρίς ενημέρωση και διάλογο. Σήμερα το μεσημέρι συγκαλείται έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την εγκατάσταση προσφύγων στο στρατόπεδο του Καραβομύλου….»
«Δεν θέλουμε να γίνει η περιοχή μας νέα «Μόρια». Στόχος μας είναι η αναβάθμιση της περιοχής και η αύξηση του τουρισμού και όχι η υποβάθμιση. Το όλο εγχείρημα γίνεται με τόση βιασύνη και τόση προχειρότητα που μόνο για τους πρόσφυγες δεν ενδιαφέρονται αυτοί που το κάνουν.

Δεν μπορούν να ζήσουν άνθρωποι σε αυτές τις συνθήκες. Δεν θα επιτρέψουμε την εξέλιξη αυτή που μαθηματικά οδηγεί σε μαρασμό την περιοχή μας…», 
είπε στο LamiaReport κάτοικος του Καραβόμυλου.πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌