Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Filled Under:

Η νέα 'ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ'! Ποσά που ΣΟΚΑΡΟΥΝ…

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, οι 751 Ευρωβουλευτές  καταναλώνουν 71 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο σε έξοδα γραφείου, συνεργάτες και λοιπές δαπάνες.
Αυτά χωρίζονται σε δαπάνες εργασίας αλλά και προσωπικά έξοδα, τα οποία αγγίζουν το ποσό των 38,7 εκατομμυρίων ετησίως και διαιρούνται σε 4.300 ευρώ μηνιαίως. Να διευκρινιστεί ότι τα χρήματα αυτά είναι επιπλέον του μισθού που λαμβάνουν, ενώ δεν λογοδοτούν για αυτά πουθενά. 
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά την αίτηση 29 δημοσιογράφων, έναν από κάθε κράτος της ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούλιο του 2015, να τους δοθεί άδεια να δουν τα έγγραφα που αφορούν τα έξοδα των Ευρωβουλευτών, ώστε να καταλάβουν από πού προκύπτει το τόσο μεγάλο ποσό που καταναλώνεται. Το ΕΚ απέρριψε όλα τα αιτήματα για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, λέγοντας ότι δεν διαθέτει έγγραφα που περιγράφουν πώς δαπανώνται οι αποζημιώσεις γενικών εξόδων των βουλευτών αλλά και ότι η χορήγηση αδειών για πρόσβαση σε τέτοια έγγραφα στους δημοσιογράφους θα ήταν εξαιρετικά χρονοβόρα.
Η δικηγόρος των δημοσιογράφων, Nataša Pirc Musar, δηλώνει ότι «Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ασκεί κανέναν έλεγχο στον τρόπο με τον οποίο δαπανώνται κάθε χρόνο 38,7 εκατομμύρια ευρώ που προέρχονται από τον Ευρωπαίο φορολογούμενο, ενώ ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το ίδιο το Κοινοβούλιο θεωρεί πως αυτό είναι δικαιολογημένο», γεγονός που κινεί υποψίες για τον τρόπο χρήσης της Αποζημίωσης Γενικών Εξόδων των Ευρωβουλευτών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌