Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Filled Under:

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ! Δείτε τι τρώμε...

«Μήλον της Έριδος» αποτέλεσε στην Ολομέλεια του Ερυωκοινοβουλίου η Συμφωνία Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης της ΕΕ και των έξι χωρών της Νοτίου Αφρικής (Μποτσουάνα, Λεσόθο, Μοζαμβίκη, Ναμίμπια, Νότιος Αφρική και Ζουαζιλάνδη), κατά την οποία καταργείται η προστασία της Ελληνικής φέτας και της ελιάς Καλαμών.
Με ισχυρούς διαπληκτισμούς μεταξύ του ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Νότη Μαριά, και της Επιτρόπου Εμπορίου της ΕΕ, Σεσίλια Μάλμστρομ, στην Κομισιόν ήρθε στην επιφάνεια η παράλειψη των δύο αυτών ελληνικότατων προϊόντων από τη συμφωνία, καθώς πλέον οι χώρες της Μεσημβρινής θα έχουν το δικαίωμα παραγωγής και πώλησης φέτας «τύπου South Africa», επί μια ολόκληρη πενταετία. Αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο η φέτα αποφέρει 380 εκατομμύρια ευρώ ετησίως λόγω εξαγωγών στο ελληνικό κράτος, πρόκειται για τρομερό πλήγμα, ενώ θα ακολουθήσουν και οι ελιές καλαμών κατά το δρόμο αυτό μαζί με «τα ελληνικά πορτοκάλια και λεμόνια αφού επιτρέπεται πλέον αθρόα εισαγωγή εσπεριδοειδών από τη Νότια Αφρική στην Ε.Ε.».
Ξεσπάθωσε ο κ. Μαριάς για τα δύο παραδοσιακά ελληνικά Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), ενώ δήλωσε τα εξής στην Ευρωβουλή: «Θα ήθελα να πω στην απούσα κυρία Μάλμστρομ ότι δεν υπάρχει καμιά προστασία στη φέτα, ότι οι παραγωγοί στην Ελλάδα είναι ανάστατοι και διαμαρτύρονται. Καλό θα είναι να πάει να τους μιλήσει και τους εξηγήσει αυτά που μας είπε εδώ. Στην προσπάθειά της βέβαια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αναγκάστηκε να καρφώσει και την Ελληνική κυβέρνηση η οποία ενώ στην Ελλάδα παρουσιάζεται ως διαφωνούσα τελικά σύμφωνα με την κυρία Μάλμστρομ τα ‘χει βρει μαζί της και είναι ευχαριστημένη με τη λύση που δίνεται από τη Συμφωνία με τη Νότιο Αφρική που δεν προστατεύει την Ελληνική φέτα». 
Η κα Μαλμστρομ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  οφείλουν πολλές εξηγήσεις πάνω στο θέμα, προτού πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌