Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Filled Under:

ΤΩΡΑ! Καταρρέει η Deutsche Bank …

Μετά την αποκάλυψη της Deutsche Bank ότι οι αμερικανικές αρχές διεκδικούν 12,5 δισ. για τον διακανονισμό της πώλησης τιτλοποιημένων ενυπόθηκων δανείων, η μετοχή της τράπεζας στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχώρησε στο 8,2% την Παρασκευή.
Η διοίκηση της τράπεζας ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να πληρώσει ένα τέτοιο ποσό, με αποτέλεσμα να αναμένονται μήνες διαπραγματεύσεων με την τελική συμφωνία να εκτιμάται ότι θα είναι στα 5 δις. Χαρακτηριστική η δήλωση ότι «Οι διαπραγματεύσεις μόλις ξεκίνησαν. Η τράπεζα περιμένει πως θα οδηγήσουν σε παρόμοιο αποτέλεσμα (σ.σ. ποσό διακανονισμού) με αυτό που έχουν πληρώσει άλλες τράπεζες, οι οποίες πέτυχαν διακανονισμό σε σημαντικά χαμηλότερο ποσό».
Από την αρχή του έτους η μετοχή της Deutsche Bank  έχει υποχωρήσει 53,8%, με τράπεζες που δεν έχουν ρυθμίσει διακανονισμό με το αμερικανικό Υπουργείο να βρίσκουν τη μετοχή τους σε αντίστοιχη υποχώρηση, με παράδειγμα τη UBS (-2,89%), τη Credit Suisse (-5,39%), τη RBS (-4,53%) και τη Barclays (-2,8%), ενώ παράλληλα το ποσό που διεκδικούν οι αμερικανικές αρχές είναι πολύ υψηλότερο από τις εκτιμήσεις  της D.B. και των επενδυτών. Επικείμενη θεωρείται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.
Σύμφωνα με την JPMorgan. αν το ποσό του προστίμου υπερβεί τα 3,5 δισ. ευρώ, η κεφαλαιακή επάρκεια της D.B θα τεθεί στο στόχαστρο δυσάρεστων ερωτημάτων. Σε πρόσφατη δήλωσή του, πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της D.B., Τζον Κράιαν, υποστήριξε ότι όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις της τράπεζας θα διευθετηθούν άμεσα…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌