Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Filled Under:

ΑΤΑΚΤΗ υποχώρηση ΜΕΡΚΕΛ... Όλα για τις ψήφους;…

Υπέρ της θρησκευτικής ελευθερίας τάχτηκε η Α. Μέρκελ, διατηρώντας απόσταση από τις κινήσεις των Γαλλικών αρχών και ζητώντας αρχικά να περιοριστεί κάπως η αυστηρή απαγόρευση της πλήρους κάλυψης του γυναικείου προσώπου μουσουλμανικής πίστης, αλλά γενικότερα  να γίνει το σύστημα πιο ανεκτικό προς άλλες θρησκείες.
Σύμφωνα με δηλώσεις  της Μέρκελ κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου για τις θρησκευτικές ελευθερίες που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (14.09.2016) στο Βερολίνο, η ίδια η Γερμανία  έχει εμπλουτιστεί πολιτιστικά, εθνοτικά και ιδεολογικά τα τελευταία χρόνια, ενώ «Σε αυτό περιλαμβάνεται και η θρησκευτική ελευθερία, προκειμένου οι άνθρωποι να μπορούν να εκφράζουν δημόσια την πίστη τους και να ευθυγραμμίζονται με τις παραδόσεις και τις θρησκευτικές διδασκαλίες τους, ακόμη και αν κάποιες θρησκευτικές συμπεριφορές μας ξενίζουν». Παρόλο που ανέφερε ότι η χρήση Μπούρκας αποτελεί εμπόδιο για την κοινωνική ενσωμάτωση των μουσουλμάνων, τόνισε ότι «Το δικαίωμα της ελευθερίας προστατεύει και την ελευθερία του να είναι κανείς διαφορετικός από ό,τι θέλει ή φαντάζεται η πλειοψηφία» και ότι δεν θα πρέπει να καταπατούνται θεμελιώδη δικαιώματα όπως αυτό της θρησκευτικής πίστης.
Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU)  Φόλκερ Κάουντερ έδωσε την δική του οπτική λέγοντας ότι «Δεν μας ενδιαφέρει αν κάποιος ανήκει σε κάποιο κόμμα, σε κάποια θρησκεία - ή σε καμία θρησκεία. Πρέπει απλώς να αισθάνεται ότι δεσμεύεται από το Άρθρο 18» της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο οποίο συμφώνησε η καγκελάριος της Γερμανίας κάνοντας λόγο για «βία εξτρεμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων» από μεριάς Ισλαμικού κράτους, ως αντίλογο στην αναφορά της ίδιας για «διακρίσεις και διώξεις στην ημερήσια διάταξη» σε πολλές χώρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌